Oded Raz

Oded werd geboren in Rotterdam, groeide op in Israël, en had niet verwacht ooit toe te treden tot de wetenschappelijke staf van de faculteit Electrical Engineering. Toch heeft hij nooit spijt gehad van zijn terugkeer naar Nederland in 2006.

Door zijn jeugd in een andere cultuur en zijn studie en loopbaan aan een Israëlische universiteit, heeft hij wellicht een afwijkende blik op het leven, werk en onderwijs aan de TU/e. En hoewel hij al zeven jaar geleden besloot om de Nederlandse nationaliteit aan te nemen, spreekt een stemmetje diep van binnen nog altijd een andere taal.

Hij is zeer gepassioneerd over zijn wetenschappelijke onderzoek (dat draait om fotonische geïntegreerde schakelingen) en misschien nog wel meer over zijn rol als onderwijzer. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij ook nog een droom om zijn onderzoek ‘echte impact’ op de wereld te laten hebben middels een commerciële spin-off.

Als je het niet met hem eens bent, is dat helemaal prima; als je maar heel goed kunt uitleggen waarom hij het bij het verkeerde eind heeft. Voel je vooral niet beledigd door wat hij schrijft; hij bedoelt het goed…

 

Wil je Oded's columns lezen? We hebben ze op een rijtje gezet voor je.

Oded Raz

Columnist

Mail mij Maak contact met me op LinkedIn Ga naar mijn persoonlijke website