Parkeertarief TU/e gaat per 1 oktober omhoog.

Parkeertarieven TU/e-terrein per 1 oktober omhoog

Eén uur parkeren op de TU/e-campus kost bezoekers vanaf 1 oktober twee euro: vijftig cent meer dan nu. Met ingang van die datum moeten de parkeertarieven van het campusterrein meer in lijn liggen met de gemeentelijke tarieven, zo heeft het College van Bestuur besloten. Het eerste half uur kunnen gasten nog steeds gratis uitrijden met de inrijkaart.

Een uitrijkaart kost vanaf 1 maart al 7,50 euro. Dat moet vanaf oktober ook worden betaald voor vierentwintig uur parkeren of een verloren kaart. Er kan maximaal 48 uur achter elkaar gebruik gemaakt worden van een parkeerplaats voor dit dagtarief. Daarna geldt een dagtarief van zestien euro.

De tarieven komen zo in lijn met de tarieven die de gemeente Eindhoven hanteert voor parkeren. Het TU/e-uurtarief ligt iets lager (in het centrum kost parkeren vanaf 2,40 euro per uur) en het TU/e-dagtarief iets hoger (langparkeren kost in Eindhoven tussen de 3,70 en 6,70 euro, afhankelijk van de ligging). Het CvB hoopt hiermee automobilisten die niet de TU/e bezoeken, te stimuleren op omliggende terreinen te parkeren.

Wat niet verandert, is het bedrag dat studenten betalen voor een jaarabonnement voor parkeren op de campus: honderd euro.

Deel dit artikel