Ensuite treedt op tijdens Muziek op de Dommel. Foto | Bart van Overbeeke

Muziek op de Dommel in 2014 misschien driedaags

De organisatie van Muziek op de Dommel kijkt terug op een ‘erg geslaagde’ vierde editie van het festival aan het water. Vooral het Gitaarspektakel op zondag werd, mede dankzij het mooie weer, goed bezocht. Overwogen wordt om het evenement in 2014 met een derde dag uit te breiden.

 ‘Prachtige muziek in een prachtige ambiance. Vooral doorgaan met deze traditie’, schreef een Twitteraar zondag. Een ander blikt terug: ‘#MuziekopdeDommel was geweldig. Lekker gespeeld en geluisterd’.

Ook de organisatie kijkt bij monde van medeorganisator Ine van Vlokhoven terug op een ‘erg geslaagd’ festival. “We zijn allemaal met een zeer voldaan gevoel gaan slapen gisteravond.”Naar schatting wisten opgeteld zo'n zesduizend mensen het festival dit weekend te vinden. Vooral de zondag, met onder meer een groot optreden van 125 gitaristen, werd volgens haar ‘boven verwachting goed bezocht’. “We zijn een buitenfestival en ook nog eens gratis toegankelijk; we moeten het dus in belangrijke mate van goed weer hebben. Vorig jaar was het weer, vooral op de zondag, echt funest. We waren dus vrij gespannen hoe het dit jaar allemaal zou gaan uitpakken.”Ondanks dat de zaterdag wat minder goed werd bezocht, is Van Vlokhoven dik tevreden over het verloop van de eerste festivaldag. “We hebben hard gewerkt aan het neerzetten van een goede sfeer en een gevarieerd programma. Ook de nevenpodia werden goed bezocht en de reacties in het publiek waren heel positief.”Ook de actie Music for Mali, waarvoor bezoekers gitaren en accessoires konden doneren, was succesvol. Volgens Van Vlokhoven schonken bezoekers 3 versterkers, 32 gitaren en 'ontelbaar veel snaren'.De volgende editie van Muziek op de Dommel is tijdens het Hemelvaartsweekend van 2014, in het laatste weekend van mei. Van Vlokhoven zegt niet uit te sluiten “dat we dan nog iets extra’s gaan doen” en dat wellicht ook de vrijdag bij het evenement wordt gevoegd.

Deel dit artikel