Niels Deen wacht op zijn print.

Medewerkers willen niet wachten op een printje

Twee TU/e-medewerkers zijn een online petitie gestart om direct printing mogelijk te maken op de nieuwe multifunctional printers (MFP’s) die de TU/e in alle gebouwen heeft geïnstalleerd. Volgens hen gaat er kostbare tijd verloren wanneer zij pas bij de printer het printen kunnen starten met pas of code. Er is minder wachttijd wanneer er kan worden geprint tijdens de wandeling van bureaustoel naar printer op de gang.

Onderzoekers Niels Deen (Scheikundige Technologie) en Mark Peletier (Wiskunde & Informatica) vinden de nieuwe MPF’s mooie en veelzijdige apparaten. Maar dat medewerkers niet de optie kunnen kiezen om rechtstreeks te printen, vinden ze een gruwel. Die mogelijkheid zit wel op de apparatuur, maar de TU/e heeft ervoor gekozen alleen het Follow You-systeem in werking te zetten. Daarbij moet je bij de printer met pas of code de printopdracht activeren.

“Het leidt tot tijdverlies en frustratie”, zegt Niels Deen. “Elke keer printen kost zo ongeveer een minuut. Dat lijkt niet veel, maar aangezien we dat met zijn allen elke dag meermalen doen, gaan TU/e-breed behoorlijk wat uurtjes verloren. Bovendien wil je, wanneer je achter je computer op ‘print’ drukt, dat er iets wordt afgedrukt. En je wilt niet eerst een aantal handelingen doen en vervolgens wachten op je printje.”

Deen en Peletier willen de petitie, die inmiddels ruim honderd keer is getekend, aanbieden aan het projectteam MPF voordat dat de eerste ervaringen bespreekt bij de volgende vergadering begin maart. Ze willen ermee aantonen dat er een sterke wens leeft onder het TU/e-personeel om direct te kunnen printen. Deen: “Onze dienstverleners kunnen hun werk alleen goed doen als ze weten welke behoeftes op de werkvloer leven. Soms moet je de informatiestroom een handje helpen.”

Nooit eerder heeft hij een petitie ingezet om zijn wensen voor elkaar te krijgen. “Eerlijk gezegd vind ik het wel een beetje een paardenmiddel. Maar bedenk wel: het gaat om het doel, niet om het middel.”

Deel dit artikel