John Cleese bewondert zijn Silly Walks in het Dommeltunneltje.

Eindhoven loopt uit voor John Cleese

In het Dommeltunneltje dat toegang geeft tot de campus en waar Studio Giftig onlangs op de wand de Silly Walks van John Cleese heeft aangebracht, verzamelden zich deze middag ruim zeshonderd mensen om de officiële opening door Cleese zelf bij te wonen. Het bekendste lid van Monty Python zei verrukt te zijn om te zien dat "de doorgaans sobere Nederlanders hun tijd ook massaal verspillen met zo iets onbenulligs als deze opening".

Tussen het in grote getale opgekomen publiek waren ook links en rechts personeelsleden en studenten van de TU/e te herkennen. Maar het meest overweldigend was wel de enorme hoeveelheid fotografen en cameramannen die klaarstonden om de komst en het plaatsen van handtekeningen door Cleese voor de eeuwigheid vast te leggen.

Studio Giftig is verantwoordelijk voor de muurschildering, die de afgelopen weken werd aangebracht in het kader van een gemeentelijk project om openbare ruimtes leuker te maken. Cleese, met petje en dik ingepakt in een winterjas, zei het een grote eer te vinden dat zijn befaamde loopje een plek had gekregen op de tunnelmuur. "Het maakt mij duidelijk dat jullie eigenlijk hele maffe mensen zijn."

In een tijd waar het nieuws vol staat met het overlijden van mensen, is het volgens Cleese belangrijk dat er ook aandacht is voor absurde zaken, die relativeren en die mensen aan het lachen maken. "Dat is iets waar mijn vader en zijn vrienden zich ook mee bezig hielden in de tijd dat ik opgroeide. Playing practical jokes on each other all day long."

Aan beide zijden van de tunnel plaatste Cleese zijn handtekening en onderweg nam hij geregeld de tijd om boeken te signeren die trouwe fans hadden meegenomen. 

Deel dit artikel