‘Duurzame’ doeken transformeren tot tasjes

‘Duurzame’ doeken transformeren tot tasjes

Het doek dat pontificaal aan de gevel van Atlas (voorheen het Hoofdgebouw) hing, is inmiddels vervangen door meerdere nieuwe doeken. Dit gebeurt niet alleen om met de teksten duidelijk te maken hoe duurzaam het gebouw wordt, maar ook om het grijze gebouw een beetje op te fleuren. Na vervanging blijven de oude doeken niet zomaar in een hoekje liggen; hier worden tassen van gemaakt.

De banieren van Potentiaal en Atlas, allebei rond de driehonderd vierkante meter groot, worden momenteel vermaakt tot tassen. Voordat ze in productie gaan, worden ze eerst grondig schoongemaakt. Op de doeken zaten algen en viezigheid van de buitenlucht, vertelt Stefan Houtakkers, directeur van reclameproductiebedrijf D-Sign.

Het vaandel dat aan Potentiaal hing, zal als eerste de transformatie ondergaan van doek tot tas. Die tassen worden als infobag weggegeven aan de bewoners van de nieuwe woontoren Potentiaal, deze zijn klaar tijdens het lustrumweekend van de TU/e eind april. De tassen die van de oude banier van Atlas worden gemaakt, moeten in mei klaar zijn. Het is nog niet duidelijk wat er met die tassen gaat gebeuren.

Volgens Edith Snelders, communicatieadviseur Profilering en Reputatie bij het Communicatie Expertise Centrum, staan de teksten van de nieuwe doeken (smart lighting, solar cell technology, natural ventilation) die nu op het voormalig Hoofdgebouw hangen, voor verschillende onderzoeken van de TU/e. Deze zullen worden toegepast in het gerenoveerde gebouw. “Met de doeken willen we duidelijk maken hoe duurzaam het gebouw wordt”, geeft Snelders aan. Daarom is er ook gekozen voor het recyclen van de oude lappen op het gebouw. 

Deel dit artikel