Kerstboomschieten bij start eerste TU/e-kerstmarkt

Vergeet Antwerpen, Londen en Keulen. Dé kerstmarkt-to-be staat dit jaar misschien wel gewoon recht voor je deur. Van een stevige stamppot of een beker dampende glühwein tot stemmige livemuziek of een ‘ouderwets’ potje kerstboomschieten - het kan van 11 tot en met 21 december in de markthal bij MetaForum.

Een mooi moment om samen met de TU/e-gemeenschap het kalenderjaar af te sluiten, dat is waar communitymanager Erik de Jong afgelopen zomer naar op zoek ging. “Volgens mij vinden mensen het eigenlijk gewoon het allerleukst om dat buiten op een terrasje te doen.” Het idee voor de eerste TU/e-kerstmarkt was vlot geboren en in huiscateraar Eurest vond De Jong al snel een enthousiaste partner.

Een kerstmarkt is tenslotte niks zonder eten en drinken en daar wordt vanaf 11 december dan ook alle dagen rijk in voorzien, belooft de communitymanager. Van een worstkraam en een soepenbar tot een meer internationale kerstkeuken en een hot-drinks-truck waar onder andere glühwein geschonken wordt. Én warme chocolademelk natuurlijk, indien gewenst “met een scheut rum erin, op mijn verzoek”, zegt De Jong lachend. “Want dat is héél belangrijk als het koud is.”

Daarnaast zijn er van 11 tot en met 21 december uiteenlopende, veelal muzikale activiteiten, in sommige gevallen voor een goed doel, met dank aan verschillende verenigingen. De kerstmarkt wordt op de eerste dag geopend met het kerstboomschieten, waarbij TU/e’ers mogen proberen een kerstboom over de lánge kant van de vijver te schieten met behulp van een kerstboomkanon. “Dat wordt een uitdaging”, ‘vreest’ De Jong. Het evenement wordt op 21 december afgesloten met de TU/e Christmas Sing-a-Long.

De kerstmarkt is alle dagen van twaalf tot zeven open, in de tweede week op sommige dagen zelfs wat langer. “Het is zo opgezet dat het elk moment van de dag leuk moet zijn en dat we het gezellig kunnen maken met vijftig man, maar ook met vijfhónderd man. We hopen natuurlijk dat iedereen zijn medestudenten en collega’s meebrengt en dat de kerstmarkt straks uit zijn voegen barst.”

Deel dit artikel