Voetpad moet bewoners Luna en Aurora bij elkaar brengen

De voorbereidende grondwerkzaamheden die op dit moment plaatsvinden op de grasvelden rondom Luna en Aurora leveren nog voor het eind van dit jaar een voetpad op dat beide studentenflats met elkaar gaat verbinden. Er komen op termijn ook nog een jeu de boules baan en basketveldje naast te liggen.

“Ja, in eerste instantie speelde bij Dienst Huisvesting nog het plan om er een soort Nuenens Van Gogh-pad van te maken”, vertelt projectleider Thijs Mooren. Dit pad van ontwerper Daan Roosegaarde straalt in het donker licht uit en de patronen op het wegdek zijn gebaseerd op een van de schilderijen van Van Gogh.

“Maar we kwamen er al snel achter dat je gewoon veel direct licht nodig hebt om dat pad ook echt in het donker te laten opgloeien. Het is niet gebaseerd op een soort glow-in-the-dark effect. En daarmee viel het af, want het pad bij ons op de campus wordt in eerste instantie niet verlicht. We gaan ervan uit dat het toch vooral overdag gebruikt gaat worden door de bewoners van Luna en Aurora”, vertelt Mooren.

Op dit moment is de loop van het pad door bulldozers over de grasvelden uitgelegd en is er worteldoek aangebracht en vanaf 18 december start het asfalteren. “Ergens in 2018 wordt er dan ook nog steenslag op aangebracht om het een wat natuurlijkere uitstraling te geven", zegt Mooren.

Naast de paden komen dan ook nog een jeu de boules baan en een basketbalveldje, zodat de bewoners van Luna en Aurora, voornamelijk internationals, de gelegenheid hebben om elkaar op een informele manier te leren kennen.

Deel dit artikel