"Maarten Steinbuch is hét visitekaartje van Brainport"

Voor de derde keer zijn woensdagavond de High Tech Piek Awards uitgereikt aan mensen die het afgelopen jaar veel betekend hebben voor het hightech ecosysteem in en rond Eindhoven. TU/e-hoogleraar Maarten Steinbuch ging met de hoofdprijs aan de haal.

door

De High Tech Piek Awards zijn een initiatief van het journalistieke platform E52, dat de prijzen voor het derde jaar op rij uitreikte. De ceremonie vond voor het eerst plaats in het nieuwe kantoor van de Rabobank, waar ruim tweehonderd aanwezigen Maarten Steinbuch (hoogleraar Control Systems Technology) tot 'Piek' verkozen zagen worden. Hij volgt daarmee voormalig Eindhovens burgemeester Rob van Gijzel en Guus Frericks (oprichter van HighTechXL) op. 

Volgens de jury is Steinbuch "al vele jaren hét visitekaartje van de regio. Als iemand de belichaming is van wat Brainport Eindhoven wil uitstralen, dan is hij het wel. Of het nu om robots gaat, om smart mobility, om de studententeams die hij waar mogelijk helpt, zijn medisch-technologische ondernemerschap of over zijn vele tientallen promovendi - Maarten Steinbuch is daar waar de ontwikkelingen het krachtigst zijn. En hij weet dat alles ook nog eens mooi in de media te krijgen".

Behalve de 'Piek' werd ook een aantal 'Sterren' uitgereikt. Een van de winnaars is Carmen van Vilsteren, directeur van de strategic area Health aan de TU/e. "Ze weet waar echte innovatie vandaan komt en wat ervoor nodig is om technologie te vertalen in business", aldus de jury. "Met haar ruime ervaring en netwerk op het snijvlak van gezondheid, onderzoek en techniek slaagt ze er steeds in de juiste partijen en partners te verbinden en een voedingsbodem te creëren waarop start- en scale-ups, met Microsure voorop, succesvol kunnen groeien." 

Andere sterren waren er voor TU/e-alumnus Rick Scholte van Sorama, voor Edward Voncken (CEO van KMWE en bestuurslid bij Brainport Industries) en elektrotechnicus Marcel Pelgrom van Pelgrom's Law.

Baanbrekend

Vier mensen werden door E52 bestempeld tot 'Knallers', onder wie Isabelle Reymen, directeur van de innovation Space van de TU/e - een volgens de jury "baanbrekend initiatief, een multidisciplinaire hub waarin studenten leren hun onderzoeksresultaten om te zetten naar oplossingen voor het bedrijfsleven". Andere 'Knallers' zijn Lex Boon van de Automotive Campus in Helmond, Avular-oprichter Ramon Haken en Fleur Besters van Tech Playgrounds. 

De komende dagen portretteert E52 alle winnaars van de High Tech Piek Awards. Maarten Steinbuch bijt in deze reeks het spits af.

Bron: E52.nl

Deel dit artikel