Een aantal van de vele rode poorten die bij de Fushimi Inari Taisha tempel staan. Foto | Privé-archief Ralf Mackenbach

En hoe is het in Toki?

Voor mijn stage kreeg ik de kans om naar Japan te gaan, en wat ben ik daar ontzettend blij mee! Japan is een prachtig land; mooie natuur, indrukwekkende tempels en aardige mensen. Voor ik met mijn stage begon, heb ik eerst een week door het land gereisd.

door
foto Privé-archief Ralf Mackenbach

De eerste locatie was Nagasaki - een prachtige stad met een wrange geschiedenis (tijdens de Tweede Wereldoorlog is Nagasaki getroffen door een atoombom). Naast Nagasaki ligt de berg Inasa, en bovenop die berg heb je een prachtig uitzicht over de stad. Vooral ’s nachts is het uitzicht weergaloos. Het is zelfs benoemd tot ‘one of the most spectacular night views in the world’.

Hierna ben ik doorgereisd naar Kioto. Dit is de oude hoofdstad van Japan, en staat boordevol tempels en altaren. De meest spectaculaire tempel moet wel de Fushimi Inari Taisha zijn. Deze tempel is gebouwd op een berg en de op omliggende looproute staan wel meer dan tienduizend rode poorten. 

De laatste halte van mijn reis was een bezoek aan Tokio. Deze bruisende hoofdstad wordt bevolkt door een kleine veertien miljoen mensen. Tokio staat tjokvol met allerlei toeristenattracties: de kattencafés en robotrestaurants vliegen je om de oren. De klapper op de vuurpijl is de MariCar-tour, waarbij je in een 'Mario-kart' door Tokio crosst in bijpassend kostuum.

Na deze indrukwekkende week ben ik naar Toki vertrokken om met mijn stage te beginnen. Hier staat het LHD, een grote fusiereactor met een bijzonder ontwerp. Doordeweeks werk ik in de controlekamer van deze reactor aan mijn stageproject. Concreet komt mijn project erop neer dat ik een berg data krijg, en deze dataverzameling martel ik totdat er leuke resultaten uit komen.

In de weekenden reis ik vaak naar omliggende dorpen en natuurgebieden.
Al met al is zowel de stage als het verblijf in Japan een erg bijzondere ervaring, die ik van harte aanraad.

Deel dit artikel