Duizend liter gratis bier vloeit over de campus

Duizend liter bier. Over. En het moet binnen drie weken op. We kunnen ons voorstellen dat een hoop studenten nu even de laptop opzij schuiven. We willen geen alcoholisme in de hand werken, maar als je snel bent, kun je nog wel een goedkoop biertje drinken op de campus: De Zwarte Doos heeft tijdelijk een happy hour: twee biertjes voor de prijs van één.

door
afbeelding Love the wind / Shutterstock

Een receptionist in MetaForum vond de twintig fusten een paar weken terug onder een trap in het gebouw. Communitymanager Erik de Jong werd gebeld en die heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan een eigenaar te achterhalen, maar die was niet te traceren. “Ik denk dat er ergens met de leverancier iets fout is gegaan.”

De vaten zaten dicht op de houdbaarheidsdatum, dus om de inhoud niet te verspillen, zijn ze snel weggegeven. Hubble Community Café en De Zwarte Doos waren de gelukkigen en kregen ieder vijfhonderd liter.

Een snelle rekensom leert dat er iets minder dan tweeduizend glazen (van 25 centiliter) uit vijfhonderd liter bier gaan, rekening houdend met wat tapverlies. “In deze lastige tijd voor de horeca vond ik het een mooi gebaar het te doneren en meteen de community uit te nodigen om, op een veilige manier, weer de campuscafés te bezoeken voor een drankje. Zo helpen we hen ook”, zegt De Jong.

Moeilijke tijd voor de horeca

Het is natuurlijk een hele tijd stil en daarna een stuk rustiger geweest in de horeca. “Nu pas is het weer een beetje als vanouds, maar toch is er minder omzet mogelijk door de afstandsmaatregelen”, weet Christian Verhoeven, horecamanager van De Zwarte Doos. “En dan hebben we nu nog een terras buiten; dadelijk in de winter is dat ook anders. Laten we eerlijk zijn, voor de horeca draait het natuurlijk om twee dingen: de gezelligheid of sfeer, en sturen op onze marges om simpelweg iets over te houden. En als je dan een keer zo’n buitenkansje krijg om je inkoop wat te drukken, is dat erg fijn - zeker in deze lastige tijd.”

Bestuursvoorzitter van Hubble Community Cafe Xaveria Vossen is “ontzettend blij dat Erik hiermee naar ons toe kwam, "we zitten allemaal in een lastige periode”. De schatting dat de voorraad met een week leeg zou zijn in Hubble, bleek vrij accuraat. Zaterdag kon Vossen melden dat alle tien gekregen fusten al uitgeschonken waren; het laatste glaasje werd rond negen uur 's avonds getapt. Bij De Zwarte Doos is de voorraad bier nog een stuk groter.

Twee bier voor de prijs van één

Verhoeven: “We konden het extra bier goed gebruiken, maar wilden toch ook een mooie deal maken om iets terug te laten vloeien (pun intended) naar de community." Vanaf deze week dus iedere dinsdag- en donderdagavond van 20.00 tot 21.00 uur happy hour in De Zwarte Doos: twee biertjes halen, één betalen. De actie geldt zolang de voorraad strekt.

Deel dit artikel