Joep Huiskamp geridderd voor bijdrage aan Eindhoven studentenstad

Bij de opening van de Gift Shop op de campus werd beleidsmedewerker Joep Huiskamp dubbel verrast gisteren. Eerst mocht hij anderhalve minuut gratis shoppen in de tijdelijke campuswinkel, daarna werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

door
foto Still uit video

Nietsvermoedend kwam Joep Huiskamp gisteren naar de campus, om de tijdelijke Gift Shop officieel te openen. Toen hij de met cadeaupapier ingepakte deur opende stond daar als verrassing wethouder Stijn Steenbakkers. Die stuurde Huiskamp eerst ter ere van zijn 65e verjaardag de kerstmarkt in om anderhalve minuut gratis te shoppen. De jarige was zo overdonderd dat hij zijn vrouw, die als verrassing achter de kassa stond, niet meteen herkende.

De verjaardagssmoes bleek een truc voor een groter plan.

Huiskamps partner nam hem mee naar de kantine voor het officiële moment waar het werkelijk om draaide: zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de erkenning vanwege zijn bijdrage aan de transformatie van Eindhoven tot studentenstad, aldus de wethouder. De vrouw van Huiskamp kreeg vanwege de coronamaatregelen de eer om het kruisje op te spelden.

Huiskamp had de feestelijkheden niet aan zien komen. “Je hoort natuurlijk te zeggen dat je verrast bent”, zei hij in een korte toespraak, “maar het was echt een complete verrassing. Ik had een pak aangetrokken als ik dit had geweten.”

Cursor was ook bij het moment, met camera. Kijk hier naar het verslag.

At the opening of the Gift Shop on the campus yesterday, policy officer Joep Huiskamp received a double surprise. First, he was ...

Joep Huiskamp knighted for contribution to student city Eindhoven

At the opening of the Gift Shop on the campus yesterday, policy officer Joep Huiskamp received a double surprise. First, he was ...

Deel dit artikel