Atletiekvereniging Asterix zamelt geld in voor kinderen uit Eindhoven

Eindhoven is al meer dan vijftig jaar de thuisstad van atletiekvereniging Asterix en vindt dat het nu tijd is om iets terug te doen voor de stad. De vereniging heeft een commissie opgezet om geld in te zamelen voor kinderen uit arme gezinnen die ook willen sporten, maar die dat door geldproblemen niet kunnen.

door
foto Asterix

“Altijd als we een wedstrijd hebben en we moedigen teamgenoten aan, dan roepen we als atletiekvereniging de naam van de stad waar we vandaan komen. In ons geval is dat dus Eindhoven. Over de jaren heen zijn we ons als vereniging heel erg verbonden gaan voelen met de stad en nu wilden we iets terugdoen”, zegt Annelies Becker. Becker is lid van de commissie die begin dit jaar in het leven is geroepen om dat ‘terugdoen’ te bewerkstelligen. “In februari hadden we het erover om iets te organiseren. Vanuit de activiteiten- en sponsorcommissie is toen deze commissie ontstaan”, zegt de journalistiekstudent die in Eindhoven woont.  

Sapjes en pull-ups

Deze charity-commissie wilde in eerste instantie een 24-uursrace organiseren, maar de coronamaatregelen gooiden tot drie keer toe roet in het eten. “We besloten toen om alles om te gooien en de inzamelingsactie individueler te maken. Vanaf begin augustus zijn we gestart en we hebben leden aangespoord om iets te ondernemen om zo geld in te zamelen. Dit varieert van het verkopen van sapjes tot aan het doen van zoveel mogelijk pull-ups in vijftien minuten tijd.” En daar is het niet bijgebleven. Ook atletiekvereniging uit andere studentensteden zoals D.S.A.V. Dodeka uit Delft en W.A.V. Tartlétos uit Wageningen hebben zich bij de actie aangesloten. “Het is ook gewoon ontzettend leuk voor alle leden om samen weer iets te ondernemen en nieuwe mensen te ontmoeten”, zegt Becker.

Nederlands Studenten Kampioenschap

De charity-actie eindigt op zaterdag 18 september. Op die dag organiseert Asterix het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK), een afgeslankte versie van het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) dat in 2020 voor het laatst in Enschede werd georganiseerd. “Ook tijdens dit evenement, dat uiteraard in Eindhoven plaatsvindt, is sponsoren nog mogelijk. Aan het einde van de dag overhandigen we het eindbedrag in de vorm van een cheque aan Jeugdfonds voor Sport en Cultuur Eindhoven. Zij zorgen er op hun beurt voor dat het geld bij de juiste kinderen terechtkomt.” Het opgehaalde bedrag staat momenteel nog op 713 euro. “Ons streefbedrag is 2424 euro. Dat hadden we destijds toen we nog met het idee van de 24-uursrace speelden zo bepaald.”

Ondanks dat de commissie nog maar een paar dagen heeft om het geld in te zamelen, heeft Becker er alle vertrouwen in dat het streefbedrag wordt behaald. “De komende dagen vinden er nog verschillende acties plaats. Een aantal leden gaat appeltaart bakken en ikzelf ga morgen nog aan de bak.” Becker is momenteel nog in Denemarken voor vakantie en gaat woensdag terug met de trein. “Tijdens de treinreis heb ik allerlei opdrachten die ik moet vervullen zoals een liedje zingen. Bij elke opdracht die ik vervul, verhoog ik het bedrag dat ik ophaal. Ik ga het druk krijgen!”

Deel dit artikel