Caribe Eindhoven als thuisgevoel voor Caribische Nederlanders

De TU/e is een studentenvereniging rijker: Caribe Eindhoven. De vereniging heeft als doel het creëren van verbondenheid en een thuis in Nederland voor mensen uit de Cariben, maar ook anderen hun warmte laten ervaren, laat Kiandra van Hoop, bestuurslid externe zaken, weten.

door
foto Caribe Eindhoven

Eind 2021 is de vereniging gestart met een zevenkoppig bestuur uit Curaçao, Sint Maarten en Aruba. Als geïnteresseerde hoef je niet uit de Cariben te komen om lid te worden van de vereniging. De evenementen zullen geïnspireerd zijn op de Caribische cultuur en de vereniging hoopt er elke maand een te organiseren. Wie nieuwsgierig is geworden, kan op vrijdag 29 april terecht bij het eerste evenement van de vereniging - de ‘Caribische nacht’ - met een pubquiz, muziek en natuurlijk lekker exotisch eten en drinken.

Seizoenen

Van Hoop: “Deze vereniging is belangrijk voor ons, want toen we vanuit het Caribisch gebied hierheen verhuisden was dat een hele grote verandering. We hebben echt een cultuurschok ervaren en daarnaast komen er veel verantwoordelijkheden op je af als je voor het eerst in het buitenland gaat studeren. Maar boven alles ervaar je eenzaamheid. Met Caribe Eindhoven willen we een gevoel van verbondenheid creëren, een thuis weg van huis voor alle Caribische mensen. Bovendien willen we degenen die de Caribische cultuur nog niet hebben meegemaakt, daar een beetje van laten proeven.”

Wat ze het meest missen aan thuis? “De cultuur, het type mensen en het weer. In het Caribisch gebied is het weer eigenlijk altijd hetzelfde, warm en winderig. In Nederland daarentegen hebben de meesten van ons voor het eerst seizoenen meegemaakt. De winter hakt erin.”

Caribe heeft helaas nog geen website, maar je kunt wel op de hoogte blijven van alle events en andere ontwikkelingen via Instagram: @caribe.ehv

Deel dit artikel