Weinig stormschade op campus

De drie hevige stormen met de vriendelijke namen Dudley, Eunice en Franklin die afgelopen dagen ook over de campus raasden, hebben hier weinig schade aangericht. Er is vooral veel rommel van de Bunkertoren op de oevers van de Dommel gewaaid.

De beveiliging haalt maandagochtend opgelucht adem, nadat ze een spannend weekend beleefden. Hay Becks, teamleider bij TU/e Safety & Security, zegt dat de stormschade gelukkig erg meevalt. “Er zijn hier en daar wat afgewaaide takken en er is wateroverlast bij Cascade, maar zo erg als we verwachtten werd het gelukkig niet. De brandweer is de hele tijd standby gebleven en had de kettingzagen al gesmeerd. Maar er moeten nu alleen wat losgeraakte takken worden verwijderd.” Dat doen medewerkers van Heijmans, het bouwbedrijf dat ook het groen op de campus beheert.

Heijmans heeft ook de picknicktafel uit de vijver gehaald die daarin is gewaaid door rukwinden. Becks is blij dat het bij kleine gevolgen is gebleven. Hij noemt nog omgewaaide hekken bij de bouwplaats Laplace (wordt Neuron) en het materiaal dat van de Bunkertoren is gewaaid.

Dat materiaal bestaat vooral uit plastic en platen isolatiemateriaal. Robbie, bouwvakker bij de Bunkertoren, haalt het maandagochtend met een heftruck op. “Klein klusje, zo gepiept.” 

De wateroverlast bij Cascade blijkt bij nader inzien ook erg mee te vallen. Facilitair medewerker Henk van de Ven vertelt dat er vrijdag een kleine lekkage is geweest op de plek waar de loopbrug was die vroeger het gebouw met Flux verbond. “Daar lekt het wel vaker, dit is niets bijzonders en ook geen schade te noemen.”

Deel dit artikel