Tijdens de lunch naar Lucky Fonz III

Gisteren kon je tijdens de lunch luisteren naar artiest Lucky Fonz III, gewoon in de Blauwe Zaal. Sommigen kenden al een paar hits, anderen hadden nog nooit van hem gehoord, maar na afloop leek iedereen positief: "leuk", "lief" en "een tikkeltje apart".

door
foto Maud Staassen

“Normaal gesproken zou je zoiets niet overdag doen, maar als avondprogramma”, legt Liza Gloudemans uit, programmamaker bij Studium Generale. “Maar dat is juist leuk want in de pauze krijg je een heel ander publiek dan ’s avonds. In de avond moeten mensen speciaal ervoor terugkomen naar de uni, dus dan komen alleen de mensen die er voor vol gaan, die hem en zijn muziek al kennen. En overdag komen er ook mensen die denken: oh grappig, gaan we even kijken.”

Nieuwe dingen leren kennen

En dat is ook precies waar Gloudemans, en Studium Generale in het algemeen, naar streeft. “We willen dat mensen iets nieuws leren kennen”, vertelt ze. “De iets onbekendere dingen toegankelijk maken.”

“Laatst kregen we (na een klassiek lunchpauzeconcert, red.) bijvoorbeeld een review met de tekst: ‘First time I heard classical music.’ Dat is dus precies wat we willen bereiken”, vult David Ernst aan, ook programmamaker bij Studium Generale.

Lof voor Lucky Fonz III

Ondanks dat Lucky Fonz een relatief gevestigde naam is in de muziekindustrie, waren er toch veel mensen die hem nog niet kenden. “Hij is een beetje kleinkunst-achtig”, legt Gloudemans uit. Gelukkig werd het publiek niet teleurgesteld want de reacties waren lovend. “Leuk”, “lief”, en “een tikkeltje apart” luidde het na afloop. Ook de artiest zelf was blij met met zijn publiek, én met de tijd van het concert. “Ik heb nog nooit zo vroeg opgetreden. Heerlijk, dan lig ik ook nog eens op tijd in bed.” Aldus Lucky Fonz III.

Bekijk hieronder de video met reacties van het publiek en artiest Lucky Fonz III. Op de hoogte blijven van toekomstige lunchpauzeconcerten? Houd onze agenda in de gaten. 

Lunchpauzeconcert met Lucky Fonz III

Deel dit artikel