Eric van der Geer-Rutten-Rijswijk wordt universiteitssecretaris

Het College van Bestuur heeft Eric van der Geer-Rutten-Rijswijk benoemd tot universiteitssecretaris, per 1 februari 2024. Hij volgt Patrick Groothuis op, die in november afgelopen jaar toetrad tot het CvB. Maandagochtend maakte Groothuis dit nieuws bekend aan de personeelsleden van de diensten en instituten die samengekomen waren in de Senaatszaal voor een nieuwjaarsreceptie. Education and Student Affairs (ESA) gaat hierdoor weer op zoek naar een nieuwe directeur.

door
foto Photodette

Van der Geer, nu nog directeur van ESA , heeft al een lange loopbaan achter de rug bij de TU/e. Hij was eerder onder meer directeur bedrijfsvoering en opleidingsdirecteur, beide bij de faculteit Industrial Engineering and Innovation Sciences. Hij studeerde Industrial Engineering (technische bedrijfskunde) aan de TU/e en promoveerde er in 2008.  

“We zijn bijzonder tevreden dat we voor deze sleutelfunctie iemand hebben gevonden die de organisatie door en door kent en een vliegende start kan maken”, zegt CvB-voorzitter Robert-Jan Smits. “Met zijn grote verbindende vermogen, implementatiekracht en goede energie ben ik ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is om dit nieuwe CvB optimaal te ondersteunen bij strategie en beleid en bij het dagelijks bestuur.” 

“Het is voor mij een grote eer om nu ook op het hoogste bestuurlijke niveau mijn bijdrage te gaan leveren aan de TU/e”, reageert Van der Geer op zijn aanstelling. “We hebben een zeer ambitieus College van Bestuur en er zijn veel grote ontwikkelingen rond de universiteit, dus ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan in mijn nieuwe functie. Met mijn kennis van de organisatie en de primaire processen hoop ik in deze spilfunctie nog meer meerwaarde te kunnen hebben voor de TU/e.” 

Daisy van der Schaft zal voorlopig de functie van directeur van de dienst ESA waarnemen. Patrick Groothuis vervulde die rol tot 1 juni 2023, waarna Van der Geer hem opvolgde.  De werving van een nieuwe directeur start zeer binnenkort. 

Deel dit artikel