En hoe is het in Miami?

Als afronding van mijn master opleiding Biomedical Engineering stond enkel nog een stage op de planning. Aangezien ik dit zelf graag buiten Europa wilde doen, was de keuze snel gemaakt toen ze op Florida International University (FIU) in Miami een plek voor mij hadden. In de onderzoeksgroep van dr. Hutcheson werd ik van harte welkom geheten en kon het avontuur beginnen.

door
foto Erbol

Drie maanden lang doe ik hier onderzoek naar vascular smooth muscles cells. Ik onderzoek de invloed van verschillende mechanische rekprofielen op de vorming van extracellular vesicles die uiteindelijk tot verkalking in aders kunnen leiden. Het is een interessant en leerzaam onderzoek waar ik gebruik maak van simulaties via Matlab en ook experimenten uitvoer in het laboratium. Het is een fijne werkomgeving, want het is een kleine hechte onderzoeksgroep waar  iedereen elkaar graag helpt. Buiten het werk om doen we ook leuke activiteiten samen; vaak heeft iemand plannen en nodigt de rest daar ook voor uit.

Miami is een grote stad waar veel te beleven is. Het eerste weekend ben ik meteen Downtown Miami gaan ontdekken, het luxe centrum aan het water met veel hoge gebouwen, dure auto’s, jachten, clubs en nog veel meer. Het gaf meteen een goede indruk van de flashy levensstijl hier.

De weekenden erna ben ik met verschillende vrienden op uitjes geweest, we zijn onder andere naar Sandspur Island gekajakked (een klein eiland bewoond door wilde, maar erg beschaafde, racoons), zijn we naar de rodeo gegaan, hebben we lekker op het strand gechilled, hebben we een kroegentocht gedaan tijdens Cinco de Mayo, en ook heb ik mijn eerste homerun geslagen bij de jaarlijkse BME softball wedstrijd. Naast de stage is er hier dus genoeg te doen in Miami.

Mocht jezelf interesse hebben in een stage in Miami?! Dan moet je zeker rekening houden dat het leven hier een stuk duurder is, daarnaast is het openbaar vervoer ook iets minder goed dan dat wij gewend zijn in Nederland. Miami is een grote stad, de FIU Main Campus en Engineering Center liggen bijvoorbeeld een stuk verwijdert van Down Town Miami (één uur met de bus). Zoek dus housing in de buurt van de campus, bijvoorbeeld in een van de mega studentenflats, deze zijn ideaal.

Mocht je verder nog vragen hebben, kan je mij altijd benaderen via email.

Deel dit artikel