En hoe is het in Boston?

Luc Geurts en Menno Laveaux doen een master Applied Physics aan de TU/e. Sinds deze zomer doen zij onderzoek aan MIT in Boston. In dit blog doen Luc en Menno verslag van het studentenleven aan de prestigieuze Amerikaanse universiteit.

door

Druk! Toen we er een half jaar geleden achter kwamen dat we beide naar MIT zouden gaan voor onze stage, konden we ons nog niet voorstellen waar we terecht zouden komen. Na een lang visumproces, wat ons naar Berlijn en Frankfurt heeft gebracht, waren we een paar maanden later beide op de campus van het Massachusetts Institute of Technology te vinden. Dat het hoog op de ranglijsten staat wisten we wel, maar om al in week twee in een college te krijgen van een Nobelprijswinnaar hadden we zeker niet zien aankomen.  

Zo begon Menno aan zijn onderzoek in het Department of Mechanical Engineering en Luc in het Department of Civil and Environmental Engineering. Waar het in het begin allemaal leuk en nieuw was, werd het al vrij snel flink aanpakken. Met bibliotheken die 24/7 open zijn is de toon snel gezet. Zo kijken ze hier niet vreemd op van een meeting tot 23:30 uur, of een beruchte trap meeting; de drie minuten waarin je vragen kan stellen aan je professor wanneer zij de trap afdaalt en naar haar volgende meeting wandelt.

Het is wel een super ervaring om te werken met mensen die zulke passie en enthousiasme hebben voor hun werk. Je wordt daardoor makkelijk meegezogen in het ritme en enthousiasme, maar je moet wel zeker weten waar je aan begint en hoe je je eigen grenzen aangeeft. 

Boston heeft in Amerika de bedenkelijke reputatie van de meest onbeleefde mensen.  Desondanks maken we hier makkelijk vrienden. Boston heeft meer dan 15 universiteiten en is ook heel internationaal, dus er is veel te beleven in deze studentenstad.

In onze vrije tijd bezoeken we basketbal- en American football-wedstrijden. We zijn er ook op uit getrokken om walvissen te spotten. Het uitgaansleven is erg de moeite waard. Ook al is Amerika een echt autoland, het is goed mogelijk om via de enige spoorweg aan de Oostkust andere grote steden te bezoeken. Zo zijn we in New York en Miami geweest, en hebben we in Washington DC Halloween gevierd. Ook is er veel prachtige natuur te zien rondom de staat Massachusetts met hike trips die we hebben gedaan in de staten Vermont, Maine en New Hampshire.

Dus, hoe is het nou in Boston? Ja, het is druk en het zijn lange dagen. Maar het zijn vooral ook dagen gevuld met leuke activiteiten en gezellige mensen. Aan het einde zullen we terugkijken op een periode waarin we waardevolle ervaringen hebben opgedaan en herinneringen voor het leven hebben gemaakt.  

Deel dit artikel