En hoe is het in Kanazawa?

In de lente ben ik verhuisd naar een traditionele stad aan de andere kant van de wereld: Kanazawa in Japan. Daar volg ik een semester aan Kanazawa University. Ik ontdekte al snel hoe mooi de historische stad was.

door
foto Rik Raes

Konnichiwa! Als Data Science & Artificial Intelligence (AI) student is Japan niet alleen een mooie bestemming voor de traditionele cultuur, maar ook vanwege haar cultuur omtrent AI. Mede daarom besloot ik naar Kanazawa in Japan te verhuizen voor een semester aan Kanazawa University, wat een geweldige keuze bleek te zijn.

De internationale en Japanse mensen zijn allemaal heel verwelkomend en open. Dat zorgt ervoor dat je al snel vrienden maakt. Over de afgelopen weken heb ik al veel genoten van de karaoke en izakaya avonden met mijn vrienden en professoren, naast de andere activiteiten en reizen. Samen met mijn Taiwanese huisgenoot, Wei I Hao, heb ik bijvoorbeeld ook de Tateyama Kurobe Alpine Route gelopen (op de hoofdfoto, red.).

Ik begon mijn reis door samen met mijn vriendin, Melissa, door Japan te reizen. Samen zijn we langs vele grote steden gegaan zoals Tokyo, Osaka, Kyoto, en hebben onze reis afgesloten bij de Formule 1 race in Suzuka. Midden in het Sakura seizoen hebben we het land doorgereisd en hebben ontzettend genoten van de ongelofelijk mooie natuur en cultuur die dit land te bieden heeft, naast het heerlijke eten!

Rustiek, historisch, en prachtig, drie woorden die de stad Kanazawa accuraat beschrijven. Het is een traditionele stad met klassieke architectuur en prachtige natuur. De stad loopt van de zee tot in de bergen, waar de universiteit aan de voet van de bergen ligt. Hierdoor is het redelijk afgelegen van de binnenstad wat voor een mooie en kalme omgeving zorgt. De universiteit is erg groot en verspreid maar goed bereikbaar met de bus en lopend of met de fiets kom je makkelijk bij je lessen. 

De gebouwen op de universiteit zijn wat ouder dan ik gewend ben in Eindhoven, waaronder ook de studentenwoningen op de campus, maar nog steeds redelijk nieuw voor Japan. Ik volg Japanse taal en cultuurlessen, zoals karate, en daarnaast een aantal data science vakken. Dit laat me nog genoeg tijd over om het land te ontdekken. Het Kanazawa University Exchange Program is echte aanrader voor de natuurliefhebber die graag een unieke academische en culturele ervaring op wil doen.

Dit avontuur is nu al fantastisch terwijl het nog maar net begonnen is. Natuurlijk mis ik mijn familie en vrienden, maar ook dat hoort erbij. Dit is een unieke ervaring die ik heel mijn leven bij me zal dragen! 

Deel dit artikel