door

Noodverordening OGO-‘Project X’

24/09/2012

Gistermiddag heeft rector magnificus Hans van Duijn een noodverordening afgekondigd wegens de massale aandacht voor het casusondersteunend college van het OGO-project ‘Muziek in de tent’ (4G028), inmiddels omgedoopt tot Project X. Bij de ingang van collegezaal Gemini-Zuid worden bezoekers gecontroleerd op “oprechte interesse in de fysica” door het oplossen van een tweetal differentiaalvergelijkingen, het zingen van het Io Vivat en door één van de leden van het CvB te gebruiken in een limerick over kwantummechanica.

Deze maatregelen volgen op het lek eerder deze week in OASE. Eén van de tutoren, dr.ir. Michel Speetjens had het vak 4G028 per abuis openbaar aangemaakt en nagelaten de benodigde voorkennis in te stellen. Eerstejaarsstudent Mechanical Engineering Jan Batavus nodigde vervolgens 500 vrienden uit om het casusondersteunend college van maandagmiddag bij te wonen: “De kans om mijn liefde voor muziek, tenten en resonantie te delen met mijn beste vrienden kon ik niet laten lopen.” Inmiddels staan 3.400 mensen ingeschreven voor het vak en worden dit er met het uur meer. Speetjens heeft inmiddels ‘sorry’ gezegd. Tegen wie is nog onbekend.

Momenteel werkt de taskforce ‘praktische brandveiligheid’ aan een oplossing voor de grote toestroom. Er wordt gedacht aan het instellen van een ‘op-schootverordening’. Elk stoeltje in collegezaal Gemini-Zuid moet dan door minimaal twee personen bezet worden, waarbij vrouwen niet gedekt mogen worden door mannen. Ook wordt er gekeken naar het languit laten liggen van mensen op de trappen, zodat er genoeg vluchtruimte over blijft.

Op verzoek van het faculteitsbestuur van Werktuigbouwkunde heeft firma ‘Stokmans BV’ een camping ingericht op de Karpendonkse Plas, waar de bezoekers verplicht moeten overnachten na het bijwonen van het college, om een ‘TU/exodus’ te voorkomen. Het bestuur van studievereniging Simon Stevin heeft bezwaar aangetekend. Voorzitter Bas de Wit: “Studenten daar verplicht laten overnachten na zo’n evenement is ongehoord. Ze hebben minstens het recht om zich naar de afterparty te mogen verplaatsen.”

De NS heeft inmiddels aangekondigd extra treinen vanuit Limburg in te zetten om te voorzien in de massale toestroom. Hierbij zullen Rowwen Hèze en Nick & Simon optreden op het Limbopad om de gemoederen te bedaren.

Dit artikel is persiflerend van aard en berust geenszins op de werkelijkheid. Het is slechts gebaseerd op de meligheid van de auteur.

Deel dit artikel