door

Problemen elders parkeren

05/03/2014

Dus het TU/e-personeel gaat binnenkort 416 euro per jaar betalen voor fulltime parkeren op het TU/e-terrein. Allemaal om de renovatie van het Hoofdgebouw mogelijk te maken. Jááa, néé, ja, eigenlijk is deze maatregel bedoeld om het fiets- en e-bikegebruik te stimuleren.

Dinsdag begon onze nieuwe bestuursvoorzitter Jan Mengelers. Waarschijnlijk liep hij maandag nog de polonaise in een cleanroom-outfit - “Another day at the office, ha-haaa!” Eenmaal op de TU/e scheen hij beduusd te zijn geweest van de bedrukte gezichten bij Dienst Financiële en Economische Zaken en wees hij naar buiten: “Die parkeerplaatsen zijn aan vervanging toe!”.

Volgende week verschijnt vast het bericht ‘Hoofdgebouwheffing nodig om renovatie van parkeerplekken te bekostigen’. Hoofdgebouw-gebruikers krijgen jaarlijks 37 dagen gratis toegang, waarna ze 6,36 euro voor 24 uur toegangsrecht betalen. Allemaal om de renovatie van de parkeerplaatsen te bekostigen. Jááa, néé, ja, eigenlijk is deze maatregel bedoeld om de drukte in het Hoofdgebouw te verminderen.

Vervolgens zal Jan begin april een MetaForum-koffierondje doen. Hij kijkt dan aandachtig naar verdwaalde flexwerkers die het Hoofdgebouw zijn ontvlucht en in MetaForum worden verjaagd door tentamenstudenten. Jan denkt terug aan TNO, aan de polonaises met carnaval en aan de nu al krappe capaciteit van Flux.

Een week later verschijnt het bericht ‘Bibliotheekbelasting nodig om uitbreiding Flux te bekostigen’. Studenten krijgen per tentamenweek vier dagen vrije toegang, elke additionele toegang kost 2,43 euro per zes uur. Allemaal om de uitbreiding van Flux te bekostigen. Jááa, néé, ja, eigenlijk is deze maatregel bedoeld om de drukte in MetaForum terug te dringen.

Terug naar afgelopen dinsdag: De aanvang van Jans ‘Tour de TU/e’. Jan zag wellicht het briefje bij de slagboom hangen van de TeleUrgesteld/e-parkeerders, wellicht zag hij slechts de studentengroeicijfers en TU/e-nieuwbouw. Hoe dan ook, hopelijk liep hij niet de polonaise met de recente captain hindsight policy. Succes Jan!

Deel dit artikel