door

Cadeaukaart-kwartet

18/01/2021

De kerstvakantie is alweer enige tijd voorbij. Niet dat daar veel van te merken is in huis, want er gaat nog steeds niemand de deur uit overdag. De kerstperiode zelf was helemaal bijzonder. Vanwege een, volgens het kabinet noodzakelijke, reis vlak voor de kerst zaten we met het hele gezin tien dagen in quarantaine. Tien dagen lang mochten we dus niet naar buiten. Eindelijk slonk de in het voorjaar aangelegde voorraad toiletpapier een beetje.

De afgelopen jaren waren we in de kerstperiode vooral buiten te vinden. Wandelen in een heuvelachtig bos of lekker actief op de skipiste. Even bijkomen van de drukte op de TU/e en lekker bewegen. Nu kwamen we qua beweging niet verder dan van de woonkamer naar de slaapkamer en weer terug, maar we hadden wel tijd om ons favoriete spelletje te spelen: Cadeaukaart-kwartet.

Al jaren krijgen wij rond deze tijd van het jaar van allerlei kanten cadeaubonnen. Van de één een Bijenkorf-card, van de ander een boekenbon. Van een derde weer een Bol.com-kaart of een Eigen-Huis-cadeaubon. Inmiddels hebben we zoveel van die cadeaukaarten gespaard dat we er mee kunnen kwartetten. “Mag ik van jou, van 2019, de Bol.com-kaart?”, gevolgd door, “Nee, die heb ik niet, mag ik dan van jou van 2018 de Bijenkorf-kaart?”.

Omdat je nooit weet welke cadeaubonnen je krijgt, is het altijd lastig om een compleet kwartet te maken. Gelukkig was het TU/e-kerspakket van 2020 echt een geschenk uit de hemel. Ik mocht zelf kiezen welke cadeaukaart ik wilde ontvangen, dus zo gebeurde het dat vlak voor kerst ons cadeaukaartenkwartet compleet werd. Nou ja, bijna dan, want in de categorie ‘reisvouchers’ hebben we er maar één.

Ik hoop dat ik komende kerst weer gewoon mag wandelen, of skiën. En dat we dan ’s avonds bij een haardvuur weer kunnen kwartetten of een ander spelletje kunnen spelen. En als het even meezit, kunnen we dat ook nog doen in een bergachtig gebied, geboekt met die reisvoucher.

Ik wens iedereen een gezond en voorspoedig 2021!

Deel dit artikel