door

Bijna vakantie

22/12/2022

En dan ineens is het de laatste week voor de kerstvakantie. Afgelopen vrijdag draaiden studenten nog sierlijke rondjes op de vijver tussen Atlas en Vertigo. De grote tekening van het mannelijke lichaamsdeel op het ijs leek ze niet te deren. Of misschien hadden ze het, net als mijn moeder toen ik een filmpje in de familieapp deelde, niet als zodanig herkend. Hoe dan ook, een typisch Hollands plaatje.

Het winterse weer zorgde ook voor vragen over ons favoriete campusdier: de dikke vis in de vijver (aka Egbert), die op menig selfie een belangrijke bijrol speelt. Inmiddels is-ie al zo groot, dat hij vanaf de vijfde etage van Atlas te spotten is. Altijd een prima conversation starter als je even van je computer weg wilt: “Zie jij de dikke vis ergens?”, of: “Gaan vissen eigenlijk in winterslaap?” Ik heb het gegoogeld, en ja, vissen houden een soort winterslaap als het koud wordt.

Geen winterslaap nog in Atlas. Daar was het warm en druk. Niet alleen door de kerstmarkt. Onze faculteit (Industrial Design) vierde vorige week vrijdag Demo Day. Dit jaar voor het eerst ook in het Auditorium. Op deze vrijdag aan het eind van ieder semester presenteren de studenten het project waaraan ze de afgelopen maanden hebben gewerkt. Zij pitchen hun ‘demonstrator’ (prototype) en docenten, cliënten en medestudenten geven feedback. Bovendien is Demo Day voor familie en vrienden een uitgelezen moment om eens te kijken hoe onze campus er uit ziet en waar hun dierbaren nou eigenlijk al die maanden zo hard aan gewerkt hebben.

Het was aan de kwaliteit van de projecten af te zien dat de studenten weer op de campus hebben kunnen werken en dat ze weer toegang hadden tot de werkplaatsen en faciliteiten van de TU/e. Er zaten mooie demo’s bij. Een aantal is gefotografeerd. Deze gaan we na de vakantie op ons nieuwe intranet plaatsen.

Deze week nog de laatste colleges, de laatste vergaderingen, de laatste deadlines, afmaken wat echt niet wachten kan en opruimen, en dan trekken we de deur voor een of twee weken dicht. Ik merk het aan mezelf, ik zie het aan mijn collega’s, aan de studenten. We zijn moe en toe aan vakantie. Even een paar dagen niks, chillen onder een dekentje naast de kerstboom, met de kerstkransjes en warme chocolademelk binnen handbereik. Prettige feestdagen!

Deel dit artikel