door

Weg met de routine

17/10/2023

“En? Hoe gaat het in je nieuwe baan?” Deze vraag kreeg ik de afgelopen weken heel vaak, want op 1 september ben ik begonnen als communicatiemedewerker onderwijsmarketing en interne communicatie voor de faculteit Industrial Design. Na ruim negen jaar op het secretariaat van de faculteit vond ik het tijd voor verandering.

Dus nu even geen meetings plannen, vergaderingen notuleren, lunches bestellen, vraagbaak zijn voor alle vragen, en al die andere taken waar je de hele dag druk mee bent, en waar je aan het eind van de dag van denkt: wat heb ik nou eigenlijk gedaan?

Het is natuurlijk nog maar de vraag of dat laatste gevoel verandert bij een nieuwe functie. Mijn eerste indruk na een maand? Veel meer meetings in mijn nieuwe rol, zowel bij het Communicatie Expertise Centrum (CEC) als bij ID. Ik heb er een groot aantal enthousiaste, nieuwe CEC-collega’s bij van wie ik hoop dat ik over een paar maanden de namen ken. Daarnaast heb ik nog steeds een eigen bureau bij mijn oude, vertrouwde team op de faculteit.

Maar wat een rust en regelmaat heerst er op vloer 10 van Atlas, waar geen studenten komen. Dus geen geroezemoes vanuit de student spaces. Een heel nette pantry, geen spannende projecten of onbegrijpelijke experimenten op de bureaus.

De omschakeling van ervaren collega die alles weet, naar een nieuwe collega die alles moet vragen, valt niet altijd mee. De paniek van de eerste week - wat ben ik begonnen? hoe ga ik dit ooit allemaal onthouden? kan ik nog terug naar mijn comfortzone? wat was er eigenlijk mis met routineklusjes? - maakt plaats voor acceptatie. Ja, ik ben nieuw. Ik wilde meer uitdaging: die heb ik nu. Ik kan nog niet alles weten, maar ik ga ervoor.

Het eerste evenement: de open dag op 7 oktober. Rond de 4800 bezoekers verwachten we op de campus. Een drukke dag, maar ons team is er klaar voor en ik heb er zin in.

Redactionele noot

Bij Cursor is op dit moment grote onduidelijkheid over haar journalistieke vrijheid. In samenwerking met de vakbonden hebben de redactieleden een voorstellenbrief ten aanzien van persvrijheid neergelegd bij het College van Bestuur en is er een eerste gesprek gevoerd. Dit artikel is gepubliceerd in afwachting van de uitkomst van het onderhandelingsproces.

Deel dit artikel