Loopbruggen W-hal in juli gesloten

De Dienst Huisvesting sluit op maandag 6 juli de loopbruggen van de W-hal af. Het gebouw wordt vanaf die datum ontmanteld voor de start van Campus 2020, de renovatie van het universiteitsterrein en gebouwen die vele jaren zal duren. Projectleider Piet van Happen realiseert zich dat de afsluiting het logistieke hart uit de campus haalt, want de W-hal ligt centraal in het loopbruggensysteem dat onder meer Potentiaal, W-hoog, Matrix en Hoofdgebouw verbindt. “We zullen om het gebouw heen moeten. Deze week krijgen de trottoirs opritjes voor wielen van materiaalkarren en worden routebordjes opgehangen.”

Het veiligstellen van de W-hal begint al op 3 juli met het plaatsen van hekwerk en het afsluiten van de water- en stroomvoorziening. Projectmanager Marten Dijkshoorn maakt in eigen woorden ‘van de W-hal een veilig eiland voor slopers en voor de TU/e bevolking’. Er komen twee nieuwe vluchtwegen in de vorm van wenteltrappen; een voor de kantine van Potentiaal en een tussen W-hal en W-hoog in. 

Na de intro wordt het plein voor Laplace omgetoverd tot parkeerterrein. De parkeerruimte op Het Veken is bestemd voor de bouwvakkers en hun materialen. Het bouwverkeer wordt aan de oostkant van de campus gehouden omdat het daar het minst overlast geeft.

Begin september gaat een gecertificeerd slopersbedrijf asbest uit kruipruimte, isolatievoorzieningen, plafonds en gevels halen en afvoeren. De laatste tussenwandjes worden neergehaald. De Industrial Design-installatie ‘Alice’ krijgt een nieuwe plek in Corona.

Van Happen verwacht dat het karwei rond de jaarwisseling klaar is. In januari 2010 begint voor de W-hal de opbouwfase. Het heien en boren in de buitenlucht kan mogelijk leiden tot geluidsoverlast.

Deel dit artikel