Foto | Bart van Overbeeke

Loopbruggen MetaForum afgesloten

Het komende halfjaar zijn drie van de vier loopbruggen naar MetaForum langere tijd voor renovatie gesloten. Het gaat om de bruggen van MetaForum naar Matrix (22 juli tot 7 oktober), naar Potentiaal (5 augustus tot 28 oktober) en naar het Hoofdgebouw (3 september tot 2 december). Uiteindelijk worden alle loopbruggen binnen de ‘compacte campus’ gerenoveerd.

Reden voor de renovatie is volgens Hoofd Projectbureau van Dienst Huisvesting, ing. Jan Pekelder, het “ronduit slechte klimaat” van de loopbruggen. “De gevels zijn al oud en voldoen niet aan de bouwfysische eisen. Daardoor worden de loopbruggen snel erg warm in de zomer en is het er te koud in de winter.” Volgens Pekelder worden bij de renovatie ook meteen de plafonds en vloeren aangepakt. “Daarmee zouden we het klimaat van de loopbruggen beter in de hand moeten krijgen, al moet je geen wonderen verwachten.” Het plan is dat op termijn alle loopbruggen worden gerenoveerd die binnen de ‘compacte campus’ vallen.

De loopbrug tussen MetaForum en het Hoofdgebouw staat als laatste van de drie gepland, na de opening van het academisch jaar op 2 september. De voorname gasten bij die plechtigheid kunnen dan in geval van regen droog van het Hoofdgebouw naar MetaForum komen.

De loopbrug tussen MetaForum en Potentiaal wordt opgeknapt ondanks eerdere berichten dat het laatste pand wordt afgestoten door de TU/e. "De eerste drie lagen komen straks toch weer in gebruik door de TU/e", zegt Pekelder. "Daarnaast willen we de doorgang naar Laplace ook behouden. Het plan was ooit om dat pand te slopen, maar er gaan nu steeds meer stemmen op om het te behouden, omdat er zoveel ict-voorzieningen in zitten. Slopen en ergens opnieuw opbouwen zou duurder zijn."

Deel dit artikel