Tentenspektakel Bouwkunde intro 2012. Foto | Bart van Overbeeke

Ook tent met punt bezwijkt onder brandweerspuit

Je kunt er geen brandend huis mee blussen, maar wel vijfentwintig van karton gebouwde tenten mee platspuiten. Het nieuwe bestuur van studievereniging CHEOPS mocht gisteravond de brandslang van de TU/e-brandweer lenen voor een spetterend spelletje.

280 nuldejaars Bouwkundestudenten kregen gisteren de opdracht met enkele platen karton, een stukje touw en een vuilniszak een tent te bouwen die de waterstraal uit de brandslang kan weerstaan. 

Groepje 18 is overtuigd dat dat gaat lukken met hun bouwsel. "We hebben een punt", zegt Rick Huijbregts. Hij is door zijn papa als woordvoerder naar voren geschoven, maar hij weet niet goed uit te leggen hoe het dan werkt. "Zo'n punt...dat heeft met aerodynamica te maken", schiet een groepsgenoot te hulp. "Als de tent geen punt heeft, valt ie om", sluit de woordvoerder de uitleg af.

Omvallen doet de punttent toch. Net als die van de andere 24 groepen. Het nieuwe CHEOPS-bestuur spuit als een dolle. Tijdens de barbecue zijn ze te grazen genomen met yoghurt en hagelslag en nu nemen ze wraak. Lachend. En druipend. Kijk zelf maar.

Deel dit artikel