Party shaker dans in uitvoering. Foto| Bart van Overbeeke

"Pas op voor je buren"

Twee zalen van Dynamo zijn afgeladen vol met groepen introgangers van TU/e, Fontys en Design Academy Eindhoven op donderdagmiddag. Zij oefenen voor de 'Party shaker dans' die ze die avond met z'n duizenden tegelijk gaan uitvoeren in het Beursgebouw voor LichtIn 2012.

"Springen, armen in de lucht, rechts, links, pas op voor je buren, rechts, links en shake out", roept Lara Hofstra, sportdocent aan het Studenten Sportcentrum. Samen met Footloose-leden leert ze de dans aan de introgangers. Ze is heel tevreden over de inzet van de studenten. "Vooral de heren doen het beter dan verwacht. Ze zijn meer in touch met hun dansante kant dan de dames, lijkt het wel. Wat losser in de heupen." 

Jan Bots, toekomstig Werktuigbouwkundestudent aan de TU/e, is een van hen. Althans, hij probeert losser in de heupen te worden. Snel drinkt hij zijn pilsje op en gaat aan de slag. Hij heeft eigenlijk geen tijd voor vragen van de verslaggever. Die wil bijvoorbeeld weten waarom hij de enige is met zijn gadget nog om. Dat is in geval van zijn groepje (groep 10) een plastic goudkleurige medaille aan een rood-wit-blauw lintje. Maar ok, als hij straks door kan gaan met dansen: "Omdat ze bij de anderen kapot zijn gegaan. Omdat ze van de Action zijn." Hij is vastbesloten vanavond in het Beursgebouw een perfecte 'Party shaker dans' op te voeren. 

De groepen van LichtIn zijn herkenbaar aan shirt en polsbandje. Het groene shirt en paarse polsbandje van Tomas Faber en Roy Lemmerling laat zien dat ze aan de Fontys communicatie gaan studeren. Wat vinden zij van de gezamenlijke introdag? "Het is wel leuk om TU/e'ers te leren kennen, maar je ziet ze toch nooit meer terug. De massaliteit geeft een goede sfeer voor de mensen in de stad, maar het organiseren is er wel moeilijk door. Komt een beetje rommelig over. Maar vanavond in het Beursgebouw wordt het vast heel vet."

NB. Voor wie het echt leuk vond om dit dansje onder de knie te krijgen: vanaf 3 september zijn er iedere vrijdagavond om 18:00u in het Studenten Sportcentrum vergelijkbare sessies.

Deel dit artikel