Bijna 200 kilometer per persoon fietsen op één dag

Drie leden van studievereniging Industria (Technische Bedrijfskunde) gaan samen van Eindhoven naar Enschede fietsen om geld in te zamelen voor Serious Request. Dat is een afstand van bijna tweehonderd kilometer. Het plan is om dit op één dag te fietsen.

Vooraf wordt in het Paviljoen op verschillende plekken en bij de ingang met collectebussen geld ingezameld. Daarnaast kun je via de site Maarten Vermeulen, Jacques de Waal en Jelle Leermakers sponsoren voor hun fietstocht op 22 december. Je kunt kiezen of je ze sponsort voor 5, 10 of voor 20 eurocent per kilometer. Het doel is om in totaal rond de 500 euro in te zamelen.

Maarten kwam op dit idee tijdens een brainstormsessie met het bestuur van de studievereniging. “We wilden iets gaan doen voor het goede doel. Het moest wel iets bijzonders zijn, want anders haal je maar erg weinig geld op. Toen kwam dit idee bovendrijven en heb ik nog twee mensen zo gek gekregen om mee te doen. We hebben zoiets nog niet eerder gedaan en zijn ook nog niet aan het trainen. Wel vragen we wat rond bij mensen die meer ervaring hebben met het fietsen van dit soort afstanden. We zijn ons wel aan het voorbereiden.”

Maar wat als het weer op de bewuste zaterdag tegenvalt? Maarten: “Door een beetje sneeuw fietsen we gewoon heen. Als het problemen oplevert, kijken we dan hoe we het oplossen. We proberen het wel in één dag te fietsen, maar als dat niet lukt, overnachten we wel ergens.”

Hoe de inzamelingsactie en de fietstocht verloopt, is te volgen via het speciaal hiervoor aangemaakte twitteraccount @IndustriaSR2012. Industria is niet de enige studievereniging die zich inzet voor Serious Request, Lucid (Industrial Design) zamelt ook geld in. Zij hebben radio gemaakt en houden nog een veiling. 

Deel dit artikel