Van parkeren, prikkels en pijn

Hoe dapper de universiteit ook op ‘honingmaatregelen’ mikt; in een poging het dreigende parkeerzeer op de campus het hoofd te bieden, lijken ook ‘azijnmaatregelen’ vroeg of laat onvermijdelijk. Een eerste maatregel: het afschaffen van de gratis uitrijdkaarten vanaf 1 maart. Want betaald parkeren, voor gasten en uiteindelijk waarschijnlijk ook voor medewerkers - daar is volgens onafhankelijk parkeerbeleidcoördinator Jos Hermus niks abnormaals aan.

 

De universiteit stevent qua parkeren “zo’n beetje op een ramp af”, waarschuwde drs.ing. Jos Hermus vorige maand al in Cursor. Door het doelbewuste vergroenen van de campus de komende jaren vervaleen groot deel van de huidige 2.153 parkeerplaatsen. Deels tijdelijk, wegens diverse bouwprojecten tussen nu en 2018 maar ook permanent. 

De universiteit wil, hiertoe mede gedwongen door de gemeente, namelijk zoveel mogelijk af van het parkeren op maaiveldniveau en in plaats daarvan enkele parkeergarages bouwen. Deze zijn -in aanleg en onderhoud- al gauw vier keer zo duur als een gewone parkeerplaats. Daar staat tegenover  dat ze minder grondoppervlak vragen  en dat de gewonnen vierkante meters  de universiteit weer geld kunnen ópleveren, aldus ing. Bert Verheijen, kostendes  kundige en beleidsmedewerker bij Dienst Huisvesting (DH). 

 

 

  • <link http: www.cursor.tue.nl fileadmin user_upload magazines pdf_jes_nederlands external-link-new-window external link in new>Lees meer in Cursor 11

Deel dit artikel