Flashback: Campus 1960 versus 2012

Het dak van de W-hal (nu MetaForum), Matrix (destijds FT-hal) en de loopbrug ertussen zijn nog hetzelfde, verder is alles anders. Het Hoofdgebouw, Vertigo, de kunstwerken KOE en Objet Mathé-matique, grote bomen; het TU/e-terrein is in de loop der jaren aardig vol gezet.

door

De foto uit 1960 is genomen op de dag van de opening van het academisch jaar. Die dag werd ook de Vestdijktunnel onder het spoor door geopend. Er loopt een fanfare , gevolgd door een stoet auto’s en wandelaars richting Technische Hogeschool Eindhoven.

Wie goede ogen heeft, ziet op de achtergrond dat de flats aan de Montgomerylaan er nog niet stonden, je kijkt uit op een stuk vrijwel verdwenen Oud-Woensel. Wat bij nader inzien ook gelijk is; de zandvlakte in het midden van de foto’s. In 1960 omdat het Hoofdgebouw nog  in aanbouw is, in 2012 omdat er plaats moet komen voor de Groene Loper.  

 

  • <link http: www.cursor.tue.nl fileadmin user_upload magazines nederlands external-link-new-window external link in new>Lees meer in Cursor 19

Deel dit artikel