kunstijsbaan kantine paviljoen industria

Industria maakt ijsbaan van kantine Paviljoen

Een schaatsbaan van echt ijs achter hun borrelruimte was, met het oog op mogelijke regen, wat tricky, vonden ze bij Industria. ‘Waarom geen ijsbaan bínnen?’, dacht de jarige studievereniging. Maandagavond 26 november wordt de kantine van het Paviljoen daarom omgedoopt tot winderwonderland, waar verenigingsleden op speciale ijzers over een kunstijsbaan kunnen zwieren.

Terwijl de collega’s van Thor maandagavond 26 november <link http: www.cursor.tue.nl nieuwsartikel artikel thor-speelt-mega-tetris-tegen-gevel-potentiaal external-link-new-window externe link in nieuw>Tetris spelen tegen de gevel van Potentiaal, dompelen de (aankomend) technisch bedrijfskundigen van Industria zich onder in hun zelfgecreëerd winterwonderland in het Paviljoen. In de kantine (die 's middags om half vier dichtgaat) wordt in nog geen drie uur tijd een kunstijsbaan aangelegd waarop een partijtje ijshockey kan worden gespeeld of vrij kan worden geschaatst. Dit onder het genot van een dampend glaasje glühwein of broodje rookworst. Het bedrijf dat de kunstijsbaan (van zo’n twaalf bij acht meter) aanlegt, zorgt ook voor een kleine vijftig paren speciale schaatsen waarmee de Industria-leden de baan op kunnen. De studievereniging regelde daarnaast zelf wat goaltjes en hockeysticks. Projectmanager Koen Bressers van Industria rekent op zo’n zeventig tot tachtig leden van wie er, afhankelijk van of er geijshockeyd of vrij geschaatst wordt, twintig tot dertig tegelijkertijd op de baan kunnen.De 49e <link http: industria.tue.nl dies external-link-new-window externe link in nieuw>dies gaat morgen, woensdag 21 november, van start met een borrel voor leden in The Villa. Daags erna, vanaf vier uur ’s middags, mogen ook anderen aanhaken tijdens de Carpe Dies-borrel “met een Bourgondisch karakter” op dezelfde locatie. Verder staan er nog een feest in Café Thomas (27 november) en ledentrips naar de Tweede Kamer en ASML (28 november) op het programma.
De dies wordt afgesloten met een groots gala, op 29 november, op een nog geheime locatie. “Het belooft een mooie week te worden”, stelt Bressers.
De kantine van het Paviljoen gaat maandagmiddag om half vier dicht vanwege de aanleg van de ijsbaan. Industria-leden kunnen (na aanmelding en een ledenbijdrage vooraf) vanaf zeven uur ’s avonds komen schaatsen. De ochtend erna kunnen studenten en medewerkers voor een broodje, salade of soepje weer gewoon terecht in het bedrijfsrestaurant; de schaatsbaan wordt de avond ervoor ook weer opgedoekt.

Deel dit artikel