Foto l Bart van Overbeeke

Tetrisrecord Thor niet gehaald

Studievereniging Thor (Electrical Engineering) heeft het wereldrecord ‘grootste Tetris-spel ooit’ gisteravond niet gehaald. Delen van de installatie bleven aan uitsteeksels van de gevel van Potentiaal hangen en vele lampjes gingen niet aan. Wanneer ze een nieuwe poging gaan wagen, weten ze nog niet. De studievereniging bestaat 55 jaar en deze stunt was een van de activiteiten om dat te vieren.

Een zichtbaar teleurgestelde Marco van Zijl en Sjoerd van der Heide van Thor zetten om 20.00 uur ’s avonds de spelcomputer weer in Potentiaal. De toeschouwers en de pers die om 18.00 uur nog hoopvol naar het gebouw keken, staan er dan niet meer. Van der Heide: “Erg jammer, we hebben er veel tijd in gestoken. We hadden het weekend nog willen proefdraaien, maar door de harde wind was dat niet gelukt. Er is teveel kapot gegaan en het lukte ons niet om het te maken.”

Thor maakte een speelvlak van 22 bij 44 meter, bijna duizend vierkante meter. Het huidige officiële wereldrecord, een speelveld van 125 vierkante meter, stamt uit september 2010 en is in handen het Britse tv-programma The Gadget Show. De studenten zijn nog wel van plan een nieuwe poging te doen, maar daarover moeten ze het onderling nog even hebben. “Mogelijk leggen we de installatie dan op de grond in plaats van ‘m aan de gevel te hangen”, stelt Van der Heide.

Deel dit artikel