Voor één dag was de vloer van de markthal veranderd in een lichttapijt. Foto | Bart van Overbeeke

Thor's mega-Tetris in 'Guinness' bij tweede poging

Er was een dagje blauwbekken in een ijzige markthal van MetaForum voor nodig, maar toen had studievereniging Thor waar het al twee jaar op uit is: het grootste Tetris-spel ooit. Maandagmiddag rond half vijf werd het record bereikt toen de vereiste vier rijen blokjes op een reusachtig led-rooster van duizend vierkante meter werden weggespeeld. Daarmee werd het Guinness Book of Records gehaald, iets wat bij de eerste poging mislukte.

In verband met die deceptie van twee jaar geleden had Thor - de studievereniging van Electrical Engineering - ditmaal meer zekerheid ingebouwd. Het reserveerde de obstakelvrije en weerbestendige markthal voor de recordpoging zelf en stelde het moment uit waarop ook het publiek van de mega-Tetris kan meegenieten. Dat gaat over twee weken gebeuren als Thor – met het record op zak – het led-raamwerk per hijskraan tegen gebouw Potentiaal laat ophangen. Tussen 15 en 19 december richt Thor een kleine 'playground' in op het parkeerterrein naast Potentiaal, van waaruit de zakkende blokjes met een joystick te besturen zijn.

Het werd vanochtend nog even spannend toen kort na de aansluiting op het stroomnet kortsluiting ontstond en het voorbereidende werk een paar uur vertraging opliep. Met vereende kracht werd het probleem uiteindelijk opgelost en kon het verlossende spel bij de invallende schemer worden gespeeld. Om goed zicht te hebben op het horizontaal liggende veld met lampjes had Thor een oude spelcomputer naar MetaForum versjouwd, waarop de studievereniging het spel synchroon kon laten meelopen.

Thor's Bram Witteman: “We moeten nog wel wat papierwerk invullen. Dat sturen we met foto's en filmpjes mee naar de redactie van het Guinness Book om het record ook écht in het boek te krijgen. Maar dat record staat. Daar gaan we vanavond maar eens goed op drinken.”

Thor verwerkte in het raamwerk 3.200 ledjes, evenzoveel halve pingpongballetjes als lampenkapjes (om het licht te spreiden), 400 meter pvc-buis en ruim 3 kilometer aan stroomkabel.

Deel dit artikel