Annella Slob voor de universiteitsbibliotheek van Berkeley.

En hoe is het in Berkeley?

Hi, how are you doin’ today? Een aansprekende tekst die vrijwel iedereen gebruikt om je gedag te zeggen. Maar je hoort het ook in supermarkten, in de metro en op nog veel meer plaatsen. Wildvreemde mensen starten een gesprek, zijn benieuwd waar je vandaan komt, wat je hier doet. Bij het antwoorden zullen ze je overladen met leuke tips, hun levenslessen en veel ervaringen. Ontzettend gastvrij en ik voel me hier welkom! Waar ik momenteel verblijf? In Berkeley om te studeren aan Cal (beter bekend als UC Berkeley).

Eind 2011 was ik me aan het oriënteren op mogelijkheden om naar het buitenland te gaan. Het bleek dat de mogelijkheden (bijna) grenzeloos zijn. Uiteindelijk besloot ik me aan te melden bij UC Berkeley voor een exchange semester bij de faculteit Civil and Environmental Engineering, wat enigszins verschilde van mijn thuisbasis Industrial Engineering (IE).

Ik heb bewust voor een andere faculteit gekozen om me te kunnen verbreden, maar hield nog steeds de mogelijkheid open om ook vakken bij IE te volgen. Ik heb de optimale mix gevonden: twee vakken bij Civil and Environmental Engineering en twee vakken (waaronder een MBA-vak) bij Industrial Engineering and Operations Research zorgen in totaal voor een studieprogramma van 30 ECTS. De vakken zijn inhoudelijk sterk, uitdagend en van grote waarde als aanvulling op mijn master Operations Management & Logistics.

Berkeley ligt in California en die Amerikaanse staat heeft genoeg mooie plaatsen om naartoe te gaan. Zo ben ik al een aantal keer in San Francisco geweest, heb over de Golden Gate Bridge gefietst, ben gaan surfen in Santa Cruz en heb een aantal natuurparken bezocht.

Maar ook dichterbij is er genoeg te beleven: het American Football-seizoen is een maandje terug gestart en afgelopen weekend ben ik naar een footballgame geweest van de CalBears. Ze wonnen met 43-17 van UCLA. Op dit moment kan ik me goed vermaken met studeren, maar gelukkig is er na het semester (dat op 14 december al is afgelopen) ook nog genoeg tijd om te gaan reizen voordat ik start met afstuderen. Op de planning staan nog onder meer Los Angeles, San Diego, Las Vegas, Yosemite Park, Death Valley, de Canyons, wellicht Mexico en in ieder geval een trip naar Hawaii (Maui).

In m’n vrije tijd ben ik veel op de baai van San Francisco, vooral om te zeilen, maar ook bijvoorbeeld om te windsurfen of te kajakken. Het is geweldig om vanaf het water met andere studenten te mogen genieten van het mooie weer en het uitzicht over Berkeley, San Francisco, de Golden Gate Bridge en nog veel meer. Al met al vermaak ik me dus ontzettend goed en mocht je nog twijfelen: gewoon gaan!

Annella Slob, studente Industrial Engineering

Deel dit artikel