Aanschuiven bij Heezerweg 52. Foto | Bart van Overbeeke

Aanschuiven bij Heezerweg 52

Elke twee weken schuift Cursor aan tafel in een Eindhovens studentenhuis. De koks geven hun succesrecepten prijs en en passant leren we het huis, de gewoontes en bewoners kennen. Deze keer: aanschuiven bij Heezerweg 52

Koken
Specialist is Bouwkundestudent Frank Hogenelst. Koken is zijn hobby en hij werkt in de keuken bij het Natlab, de opvolger van Plaza Futura op Strijp-S. De quinoa-maaltijdsalade maakten hij en Renée Boesten (studente Technische Bedrijfskunde) in verband met de tentamenweek: het is lekker, voedzaam en snel klaar.

Wie kookt wordt dagelijks afgesproken via WhatsApp, ook wie er mee-eet. Gemiddeld kookt iedereen één keer in de week. Er is geen maximumbedrag, maar de gemiddelde prijs ligt tussen de 3 en 4 euro. Met andere eetwensen wordt rekening gehouden. Boesten eet vegetarisch en als er met vlees wordt gekookt, wordt dat apart geserveerd. Al mislukt dat soms. Na het eten volgt de koffie, een enkele keer samen bij de nabijgelegen Albert Heijn. 

Huisspecifiek
Renée Boesten is de enige niet-Bouwkundestudent. De overige bewoners zijn: Dennis Claessens, Stefan Wolfs, Frank Hogenelst, Jetze Visser, Emiel van Strien en Bram Valk. Toch heeft het huis geen typisch Bouwkunde-karakter, aan tafel wordt over van alles gepraat.

Een officiële naam is er niet voor de Heezerweg 52, wel circuleren titels als ‘HeerenderHeezerweg’ en ‘De CHEOPSdependance’, omdat er veel bestuursleden van CHEOPS hebben gewoond of wonen. Huisspecifiek is de glijbaan. Ooit is die op Marktplaats gekocht zodat een bewoner van de tweede verdieping snel beneden kon zijn. Bij de -lichte- brand van driekwart jaar geleden op de derde verdieping konden bewoners snel wegkomen. Getroffenen werden opgevangen door de buurvrouw, met wie ze een goede relatie hebben: ze komt ook op de huisfeesten en mag haar auto achter het huis parkeren.Aanschuiven bij Heezerweg 52

Recept: Quinoa-salade

Kook de quinoa, een proteïnerijke graansoort uit Zuid-Amerika. Door het koken ontkiemt het en zet het uit. Laat het afkoelen en doe er rucola, gebakken champignons, cherrytomaatjes, komkommer en een gesneden lenteuitje bij. Roer er groene pesto door en klaar!

Toet:
Een bekertje yoghurt, in diverse smaken.

Huisregels
Die zijn er niet, het is een goede democratie. Iemand roept ‘Hoe duurder hoe beter’, maar dat blijkt vooral voor het eten te gelden, minder voor de bierprijs. Wie niet op tijd poetst, krijgt een boete en moet drie euro in de pot doen. Als die vol (genoeg) is, wordt er gezamenlijk gestapt in de buurtkroegen, genaamd ‘Heezfeest’. Maar de huidige bewoners hebben dat nog maar één keer meegemaakt. En verder zijn ze reuzetrots dat Peter Koelewijn in dezelfde straat heeft gewoond, wellicht reden om hem uit te nodigen voor het volgende huisfeest. Maar ook het Stukafest van vorig jaar vormde een hoogtepunt, met goede optredens, veel bezoek en sfeer. De belangrijkste gebeurtenis van dit jaar? Unaniem wordt er geroepen, op één stem na: de komst van Renée Boesten.

Wil jij ook met je huis in deze rubriek? Stuur ons dan een mailtje!
Smaakt dit artikel naar meer? In onze rubriek 'Aanschuiven bij' vind je alle verhalen tot nu toe.

Deel dit artikel