Aanschuiven bij Kettingstraat 1. Foto | Bart van Overbeeke

Aanschuiven bij Huize Artemis

Elke twee weken schuift Cursor aan tafel in een Eindhovens studentenhuis. De koks geven hun succesrecepten prijs en en passant leren we het huis, de gewoontes en bewoners kennen. Deze keer: Huize Artemis aan de Kettingstraat.

Huize Artemis in de Stratumse Rochusbuurt vormt al decennialang een knus onderkomen voor studenten. Momenteel is de TU/e met zeven van de negen bewoners sterk vertegenwoordigd, net als de mannen, die met zes in de meerderheid zijn. Cursor schoof bij vier van hen aan tafel.

Waar is de rest? Hard aan de studie zeker?
ID-student Bram de Vogel (21): “Nou, in ieder geval niet hier. Er wordt hier veel gedaan: gewoond, geleefd en gefeest. Maar studeren gebeurt er weinig. Omdat dat namelijk niet te doen is hier. Je wordt te snel afgeleid door de luidruchtige leefgewoonten van de ander. Wie aan de studie moet, gaat meestal in MetaForum zitten.”

Trekken jullie altijd dezelfde trui aan als je gaat eten?
Joris van Hout (19, medische wetenschappen en technologie): “Dat is een relikwie dat is overgebleven na ons laatste grote huisfeest, toen we ons als crew herkenbaar wilden maken. Nu gaat ie aan voor Cursor.”

Van deze huisfeesten (150 genodigden in een achtertuin, voorzie0n van zwembad) mag traditioneel ook de buurt ‘meegenieten’. Bram: “We hopen het einde dit jaar zelf te bepalen, in plaats dat de politie dat voor ons doet, zoals afgelopen keer.”

De bewoners vertonen meer territoriumgedrag. Zo is een muur ‘versierd’ met bierdoppen, die samen K1 (Kettingstraat 1) moeten vormen, zodra er genoeg bier is weggedronken. De kerstverlichting fungeert als hangplek voor rondslingerende sokken.

Recept: Pasta Zaprika (een culinaire ontmoeting van zalm en paprika)

Benodigdheden:
500 gram fusilli
1 courgette
2 zoete puntpaprika’s
70 gram pesto
250 ml crème fraîche
400 gram gerookte zalm

Bereidingswijze:

Breng de fusilli aan de kook in een pan water. Snijd de courgette en paprika’s in kleine stukjes en bak deze in een wokpan gaar. Snijd ook de zalm in stukken en voeg die toe aan de groentemix. Voeg de pesto en de crème fraîche toe, en laat de saus paar minuten op laag vuur goed warm worden. Giet de pasta af, zodra deze gaar is en opscheppen maar!

Eet smakelijk!

Jullie hebben deze week een date diner. Wat moeten we ons daarbij voorstellen?
Remy Pelzer (22, Werktuigbouwkunde): “Iedere bewoner zoekt voor die avond een blind date voor een ander uit. Die schuiven aan voor een vijfgangendiner. We hebben vooraf geloot om te bepalen voor wie je een date moest zoeken. Sommigen hebben een checklist aan hun lootje toegevoegd.” Zo ‘eist’ één van de bewoners dat zijn date ‘de aspiraties heeft om later een zeiljachtverhuurexploitatie-vergunningenbedrijf op een onbewoond eiland te beginnen’. Of dat gaat lukken en of de dates ook matches opleveren, moet donderdag blijken. Voor de matchmakers ligt een mooie prijs klaar.

Wat doet die beamer boven jullie hoofd?
Julius Oosting (19, Bouwkunde): “Dat is een inmiddels onmisbaar item in onze huisinventaris. De tv, dvd en spelcomputers zijn erop aangesloten, om deze eetkeuken met één druk op de knop in een ideale chillruimte om te toveren. We gebruiken die computer niet alleen hobbymatig. Iedere avond moet een onderlinge racespelcompetitie uitwijzen wie er moet afwassen.”

Wil jij ook met je huis in deze rubriek? Stuur ons dan een mailtje!
Smaakt dit artikel naar meer? In onze rubriek 'Aanschuiven bij' vind je alle verhalen tot nu toe.

Deel dit artikel