Internationale award voor TU/e-programma voor meereizende partners

Het programma dat Indigo-Wereld en de TU/e aanbieden aan de meereizende partners van internationale medewerkers heeft afgelopen vrijdag in Londen de Expatriate and Mobility Management Award (EMMA) gewonnen. Het Get in Touch-programma was de beste in de categorie Best family support programme.

Het programma, ontwikkeld door Indigo-wereld, heet voluit 'Get in Touch with People and Places in Eindhoven' en heeft als doel partners van internationale medewerkers in Eindhoven te helpen om een nieuw sociaal netwerk op te bouwen en om de stad te leren kennen. Zo bezoeken de deelnemers onder meer culturele instellingen, bijzondere winkels en de bibliotheek in de stad, is er aandacht voor evenementen en festiviteiten zoals het Glow-festival, Halloween, Sinterklaas en carnaval en kunnen ze deelnemen aan workshops. De partners kunnen hun ervaringen verder delen via een onlineblog en een Facebookgroep.

Het programma is in 2011 ontwikkeld door sociaal ondernemer Carola Eijsenring en haar bedrijf Indigo-Wereld, in nauwe samenwerking met Willem van Hoorn, beleidsmedewerker internationalisering bij DPO. Nicole van der Wolk, directeur Dienst Personeel en Organisatie, laat weten dat het 'een prestigieuze prijs is binnen het werkveld'. "Het is een mooi en in mijn ogen terecht compliment voor een uniek programma dat we met Indigo-Wereld hebben ontwikkeld. Het blijkt dat meereizende partners vaak moeite hebben om hun weg te vinden in de samenleving en dit initiatief vergemakkelijkt dat. We hebben zelfs gehoord dat het Get in Touch-programma voor sommige wetenschappers doorslaggevend is geweest voor hun keus voor de TU/e." Van der Wolk laat weten dat er gesprekken met de gemeente zijn om te kijken hoe het programma voor de regio kan worden uitgerold.

Overigens is aan de prijs geen geld verbonden, de winst zit hem in 'de eer en de credits'. Indigo-Wereld en de TU/e hebben een film laten maken over het Get in Touch-programma. Die film geeft een indruk van wat de meereizende partners ervaren na de migratie, van het programma zelf en van de positieve effecten van deelname.

Deel dit artikel