College Tour met Peter R. de Vries bij 50 jaar beveiliging

Een ‘College Tour’ met Peter R. de Vries en een demonstratie met politiehonden. Dat zijn de publiekstrekkers bij de viering van ’50 jaar TU/e Security’ op woensdag 13 mei. Het middagprogramma wordt voorafgegaan door openstelling van het Security Center in het Laplacegebouw. Vrijdagmiddag 5 juni volgt nog een feestelijke receptie in het Paviljoen.

Vooral over de komst van misdaadverslaggever en mediapersoonlijkheid Peter R. de Vries toont teamleider Hay Becks van Safety & Security zich in zijn nopjes: “Ik ben zelf helemaal bezeten van die vent. Hij past inhoudelijk natuurlijk goed bij onze afdeling, maar daarnaast is hij één van de meest geliefde én gehate personen van Nederland; een tussenweg lijkt er niet te zijn. En hij heeft overal een mening over.”

Om de komst van De Vries financieel mogelijk te maken, is contact gezocht met Studium Generale (SG). Becks: “We hadden ook oud-commandant der strijdkrachten Peter van Uhm en Maarten van Rossem op ons lijstje staan, maar die bleken allebei al eens op de TU/e geweest te zijn.”

De bedoeling is dat De Vries wordt geïnterviewd door Lucas Asselbergs van SG en dat het vervolgens iedereen vrij staat om vragen te stellen. “Lucas en ik zijn al bij hem langs geweest met een lijst vragen, maar die wimpelde hij meteen weg. 'Je mag me alles vragen', zei hij, 'ik heb toch overal een antwoord op'.” De steller van de beste vraag krijgt van de misdaadverslaggever een gesigneerd boek van zijn hand.

Later in de middag verzorgt het Brabantse demoteam van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging een demonstratie op het grasveld bij de vijver. Of ze het aandurven om een omstander in een pak te hijsen en door een hond te laten ‘pakken’, weet Becks nog niet. “Er schijnt niet veel mis te kunnen gaan, maar wij nemen natuurlijk niet graag risico’s. Maar er is sowieso actie genoeg. We willen bijvoorbeeld drugs verstoppen tussen het publiek en een hond achter een vluchtende arrestant aan sturen.”

Deel dit artikel