Fietsenstalling Auditorium-Zuid

Opknapbeurt fietsenstalling noordkant Auditorium

Het aantal fietsparkeerplaatsen in de stalling Auditorium-Noord wordt fors uitgebreid. In plaats van 300 kunnen er aan het einde van de zomervakantie 544 fietsen gestald worden. Een deel daarvan komt in een afgesloten ruimte. Ook komen er oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Onder het Auditorium zijn twee fietsenstallingen. Die aan de zuidzijde krijgt deze zomervakantie een opknapbeurt aan de verlichting. Die aan de noordzijde krijgt tegelijkertijd een complete make-over.

Er komt daar een nieuw type fietsenrek (waar een hangslot makkelijk aan vast gemaakt kan worden) voor 524 gewone fietsen. Daarvan staan er 168 achter een afgesloten hek dat te openen is met een TU/e-campuskaart, door studenten en medewerkers. Voor twintig bakfietsen of fietsen met brede mand is er extra ruimte, in het niet afgesloten gedeelte. De rekken die er nu staan, waar driehonderd fietsen in passen, mogen naar de sloop.

Behalve nieuwe rekken krijgt fietsenstalling Auditorium-Noord ook oplaadpunten. Zes elektrische fietsen kunnen tegelijk ingeplugd zijn. TU/e’ers moeten daarvoor wel hun eigen acculader gebruiken. Deze oplaadpunten staan in het afgesloten gedeelte.

Het plafond van beide fietsparkeerplaatsen zal ook gerenoveerd worden. Daarvoor haalt de aannemer de grote tegels van 1 bij 1 meter op de bordessenomloop van het Auditorium weg, vervangt de dakbedekking en legt de tegels terug.

Vanaf 27 juli haalt de firma Heijmans de fietsenstalling Noord leeg, daarna worden de hekken geplaatst en de paslezers bevestigd. In de eerste week van augustus komt de verlichting aan de beurt en arriveren de nieuwe fietsenrekken. Dienst Huisvesting verwacht net voor de Intro, die op 17 augustus start, de renovatie voltooid te hebben.

Vanaf 17 juli is het niet meer mogelijk de fietsen buiten naast het Hoofdgebouw te parkeren.

Deel dit artikel