Foto | Bart van Overbeeke

Verjaardagfeestje Quadrivium in Effenaar

ESMG Quadrivium vierde haar vijftigste verjaardagsfeestje donderdag 5 maart op grootse wijze. Alle leden van de vier onderverenigingen hadden -enige tijd- plaats op het podium in de grote zaal van de Effenaar. Ze speelden bewerkte klassiekers en begeleidden drie bijzondere gasten; Eefje de Visser, Wudstik en Wouter Hamel.

Na de aftrap met de hymne die de UEFA Champions League gebruikt (een bewerking van een compositie van Händel) kon het feest beginnen. Het publiek, bijna vijfhonderd personen sterk, luisterde aandachtig naar symfonieorkest Ensuite, blokfluitensemble Sambuca, harmonieorkest Auletes en combinaties ervan. Toen ook nog het koor Vokollage op het podium kwam, praatte niemand er meer doorheen. Bij het wisselen van de podiumbezetting nam programmamaker David Ernst van Studium Generale de microfoon in de hand om wat achtergrondinfo te geven en de muzikanten tijd te geven hun plek te vinden.

Singer-songwriter Eefje de Visser, zanger Wudstik en jazzzanger Wouter Hamel benadrukten alledrie dat ze nooit eerder met zo’n bezetting hadden gespeeld. Ze vonden het spannend en indrukwekkend.

Hieronder een fotoreportage van Bart van Overbeeke.

Deel dit artikel