Bij Lake Moraine (Banff National Park).

En hoe is het in Winnipeg?

Welkom in de middle of nowhere: Winnipeg, Canada. Je weet pas echt dat je in niemandsland bent als je een bord: ‘last McDonalds in 500km’ passeert. Maar goed, dat gebeurt nu eenmaal op een road trip van 5.000 kilometer.

Eenmaal in Winnipeg zal het menigeen verbazen wat de stad te bieden heeft: limo’s die goedkoper zijn dan taxi’s, vaten bier à 350$, wijn die niet te nassen is, een prachtig Human Rights Museum én volgens 50 procent van de Canadezen de beste en volgens de andere helft de slechtste koffie: Tim Hortons.

Winnipeg ligt in Manitoba, de provincie die zó koud wordt dat hier straal- en raketmotoren worden getest, mensen door een drive-thru gaan om te pinnen, de gehele universiteit ondertunneld is, het sportcentrum niet een maar twee indoor-renbanen heeft en je op de rivier kunt schaatsen. -50°C is hier geen uitzondering in de winter.

Canada is vooral het land van de natuur. Banff en Jasper National Parcs zijn prachtig, momenteel loopt de Indian Summer op z’n einde en we hebben al veel dieren zoals beren, elanden, wasberen en bevers gespot.

De University of Manitoba en vooral de Asper Business School (onze faculteit) zorgen voor de nodige interactie tussen de verschillende internationale studenten. In plaats van donderdag is hier woensdag de belangrijkste stapavond. Reden? Bier voor 2$ in plaats van 5$, do I need to say more? Maar ook de lokale favoriet Countrynight Thursdays slaan we niet over, ondanks de ondraaglijke muziek.

De universiteit en haar faciliteiten bevallen ons heel goed! Het grootste verschil met de TU/e? Doe de Grote Verschillen Test: 1. Heeft een TU/e-professor je ooit een lift van de supermarkt naar huis gegeven in zijn Cadillac? 2. Is een van je TU/e-professoren een voormalig PRO-Wrestler? 3. Is een van je TU/e-professoren een kampioen bodybuilden? 4. Heeft een van je TU/e-professoren een relatie met een adult movie actrice? 5. Neemt een van je TU/e-professoren de hele klas mee om te gaan borrelen na de periode?

Ralf Uittenhout, student Operations Management and Logistics en Cathérine Hoff, studente Innovation Management

Deel dit artikel