'Aken' voor Icehawks meer warm bad dan koude douche

Zuiver zakelijk bekeken kregen ze misschien flinke klop. Maar het zal de Eindhoven Icehawks weinig hebben gedeerd. In een dampend ijshockeystadion, met een paar duizend man publiek, mochten ze donderdagavond aantreden tegen de ICE-Emperors tijdens de fameuze Ice Hockey Uni Cup in het Duitse Aken.

Héél blijven, dat was in Eissporthalle Tivoli misschien nog wel de voornaamste uitdaging voor de Icehawks. In tegenstelling tot de Duitsers zijn de Eindhovense ijshockeyers het namelijk niet gewend om full-contact hockey te spelen, aldus teamlid en TU/e-student Wayan Traversat voorafgaand aan de demonstratiewedstrijd, die was aangekondigd als de 'special highlight of this year'. "Het wordt hoe dan ook intens." 

En daar lijkt, als we onderstaand verslag van onze meegereisde videoreporter Niels Dusseldorp mogen geloven, geen woord aan gelogen. Het werd een stevige wedstrijd, waarin de Eindhovenaren manhaftig weerstand poogden te bieden aan de toch echt wat sterkere Duitse concurrentie.

"Qua bodychecks is het prima gegaan", stelt Icehawks-lid Tim Gerth, donderdagavond zelf present als supporter, "maar het was wel heftiger dan normaal. Eén jongen kreeg na vijf seconden een hard schot tegen zijn enkel, dus die was snel klaar. En onze goalie heeft zijn knie verdraaid en ligt er helaas een paar weken uit. Maar dat had niets te maken met ruw spel."

De Eindhovenaren moesten genoegen nemen met een 12-2 einduitslag, maar de bijzondere, licht carnavaleske Uni Cup-ervaring neemt niemand hen meer af. Rodger van der Heijden: "Het is toch wel écht heel vet om voor twee- of drieduizend hossende, springende en klappende Duitsers te spelen. Indrukwekkend."

Deel dit artikel