Victor Mids. Foto | Marc Deurloo

‘Magische’ opening academisch jaar met Victor Mids

Victor Mids geeft op maandag 4 september een magisch tintje aan de opening van het academisch jaar aan de TU/e. De illusionist is de eerste van een reeks sprekers en artiesten die de organisatie bekend heeft gemaakt. ‘The magic of science and technology’ is dit jaar het thema.

De afterparty in de markthal van MetaForum, na afloop van de ceremonie bij de start van het nieuwe collegejaar, weten studenten doorgaans wel te vinden. Maar hoe krijg je ze ook naar de voorafgaande plechtigheid in het Auditorium, ook als ze níet in bijvoorbeeld een verenigingsbestuur zitten?

Het beantwoorden van die vraag stond volgens medeorganisator Daan van Boekel, bachelorstudent Werktuigbouwkunde, dit jaar centraal. “Hoogleraren in toga, besturen in pak - het schrikt sommige mensen misschien een beetje af. Terwijl het ook voor studenten juist heel leuk en interessant is, al is het maar omdat je wordt bijgepraat over wat er op het moment binnen de TU/e speelt.”

Met Victor Mids hoopt de werkgroep Opening Academisch Jaar 2017 ook het brede studentenpubliek aan te spreken. De illusionist, bekend van het televisieprogramma ‘Mindf*ck’, is tevens arts en die mix van show en wetenschap zal studenten hopelijk aanspreken, zegt Van Boekel. Wat Mids tijdens de ceremonie precies gaat doen of laten zien, is overigens nog onderwerp van gesprek.

Tijdens de plechtigheid staan daarnaast diverse sprekers op het programma, onder wie TU/e-rector Frank Baaijens. Andere gasten, zowel vanuit de universiteit als daarbuiten, worden de komende weken bekendgemaakt via Facebook. Verder worden tijdens de ceremonie op 4 september traditiegetrouw de onderwijsprijzen uitgereikt.

Verschillende muzikale acts maken hun opwachting op de afterparty in de markthal vanaf 17.30 uur, met naar verwachting drie- tot vierduizend bezoekers. Ook deze line-up wordt de komende weken onthuld.

DJ Contest

Daarnaast heeft de organiserende werkgroep een online DJ Contest opgezet. Studenten die vanachter een draaitafel een aardig feestje denken te kunnen bouwen, mogen zich melden en via Facebook iets laten zien en horen. De dj met de meeste likes mag op maandagavond 4 september draaien in de markthal. Als er onverhoopt meerdere echt leuke kandidaten zijn, is er wellicht plek voor twee dj’s, aldus Van Boekel.

De Opening Academisch Jaar begint op maandag 4 september om 16.00 uur. Aanmelden voor de ceremonie is niet nodig. Ook is er een livestream voor wie het evenement van thuis uit wil volgen. Wie de afterparty (voor zowel studenten als medewerkers) wil bezoeken, moet zijn of campuskaart laten zien. De eerste vijftienhonderd liter bier op het feest wordt traditiegetrouw geschonken op kosten van de universiteit.

Deel dit artikel