Foto | Bart van Overbeeke

Bewoners in het donker tijdens officiële opening Luna

Door lekkage in een badkamer hebben de bewoners van woontoren Luna vanaf donderdagochtend anderhalve dag zonder elektriciteit gezeten. Voor veertien bewoners duurde de storing zelfs tot en met het weekend: zij zijn ondergebracht in leegstaande kamers, totdat maandagmiddag ook hun studio’s weer werden vrijgegeven.

Op de dag van de feestelijke opening van woontoren Luna (voorheen Potentiaal), afgelopen donderdag, zijn de bewoners geplaagd door technisch ongemak. Vanwege een lekkage in een badkamer werd besloten uit voorzorg de stroom in het hele woongedeelte af te schakelen. De centrale verlichting en liften functioneerden nog wel. Terwijl monteurs van Enexis de problemen in de toren probeerden te verhelpen, werd op de begane grond onverstoord doorgeborreld.

In de loop van donderdag zijn door beheerder Camelot op elke verdieping koelkasten neergezet waar de getroffen bewoners hun bederfelijke waar konden stallen, vertelt woordvoerder Rianne Kole van Camelot. “Ook hebben we de studenten aan het einde van de middag uitgenodigd om bij de openingsreceptie een drankje en een hapje te komen halen.”

Volgens Kole is er sprake geweest van lekkage in meerdere van de ‘prefab’ badkamers, waarna is besloten dat deze eerst allemaal door de hoofdaannemer moesten worden gecontroleerd alvorens de stroom weer in te schakelen. “Daar is met man en macht aan gewerkt, maar dat kost natuurlijk veel tijd en veiligheid staat voor ons voorop. Vrijdag aan het einde van de middag zijn bijna alle kamers weer aangesloten. De veertien overige bewoners hebben tijdelijk een andere kamer in het gebouw gekregen.”

Maandagmiddag zijn ook de die laatste kamers weer vrijgegeven en aangesloten op de stroomvoorziening

Deel dit artikel