Intro 2019 | De uitputtingsslag voorbij #video

Een zonovergoten uitgelaten uitputtingsslag, zo kunnen we de Intro 2019 misschien nog het best omschrijven. Er werd, de eerste verlegenheid voorbij, langzaam opgebouwd. En er werd, de eerste lange nachten feesten voorbij, weer een beetje afgeschakeld. Maar deze vrijdagmiddag werd er hoe dan ook nog één keer gezamenlijk gefeest - op ieders laatste krachten.

De warming-up met de ‘Hakaman’ komt vrijdag aan het einde van de ochtend niet echt van de grond. Hij praat veel, voor de meeste van de aanwezige intro-kinderoortjes waarschijnlijk té veel, en slechts een enkeling geeft zich uiteindelijk over aan de voorgedane tribal-moves. Van de introgangers die het Flux-veld op dit tijdstip überhaupt al hebben weten te vinden, blijven de meesten veilig achter op het veld.

Bontgenoten, De Klittenband, Rave van Fortuin en Puinhoop Kollektiv zijn de acts die de introgangers daarna alsnog overeind moeten zien te helpen - en houden - voor de allerlaatste uren. En dat dóen ze. Wie even niet wil dansen, rust in de periferie van het Flux-veld wat uit tegen de hekken, zoekt (al dan niet vrijwillig) verkoeling in het enorme opblaasbad of op de waterglijbaan, of laat zich opnieuw wakker schudden in de Crazy Dance. Anderen houden het nu toch echt voor gezien, graaien hun weekendtas en andere spullen bij elkaar en sjokken richting kamer, station of de even verderop geparkeerde auto van pa.

Alsof de morgen niet bestaat

Het mag allemaal. De week mag nog zo verwachtingsvol zijn begonnen; inmiddels zijn alle verwachtingen losgelaten en geniet iedereen op zijn eigen manier van de middag, de zon, de muziek, de drank en het gezelschap. Rave van Fortuin slingert rond half drie ’s middags een flard ‘Leef’ van André Hazes het publiek in. ‘Leef, alsof het je laatste dag is. Leef, alsof de morgen niet bestaat.’

En dat deden jullie. Hoe? Dat zie je hieronder in onze video-recap van vandaag, de vijfde en laatste van deze week. Mocht je de vorige onverhoopt hebben gemist, klik dan zeker nog even hier.

De laatste video van de Intro 2019: de vrijdag.
Video | Collin Wagenmakers (camera) en Alain Heeren (montage)

Intro TU/e 2019 | This was it, this was Friday

De laatste video van de Intro 2019: de vrijdag. Video | Collin Wagenmakers (camera) en Alain Heeren (montage)

Deel dit artikel via je socials