En hoe is het in Auckland?

Kia Ora! Als masterstudent van de opleiding Medical Engineering krijg je de mogelijkheid een stage van minimaal drie maanden in het buitenland te doen. Ik wilde heel graag naar Nieuw-Zeeland en aangezien mijn professor connecties had bij de University of Auckland, was dat makkelijk te regelen. Ik was meer dan welkom, dus toen kon ik beginnen met het aanvragen van een visum, het boeken van een ticket en het zoeken naar een hostel voor een paar dagen. Na een vliegreis van 35 uur kwam ik aan in Auckland en kon het avontuur in 'Aotearoa' beginnen!

door
foto Privé-archief Joni Simons

De eerste paar dagen heb ik al mogen ervaren hoe heuvelachtig Auckland is. De stad is gebouwd op 53 vulkanen waardoor je continu berg op en berg af aan het lopen bent. Hierdoor wilde ik graag een kamer op loopafstand van de universiteit (want steeds bergop fietsen leek me maar niks), en ik vond een kamer in een studentenhuis net iets buiten het stadscentrum. Hier woon ik samen met twintig internationale (PhD-)studenten en jong werkenden, wat erg gezellig is!

Doordeweeks ben ik ongeveer van 9 tot 5 op stage, waar ik onderzoek doe naar de zwel- en krulcapaciteit van kraakbeen. Hierdoor ben ik veel in het lab te vinden, en de rest van de tijd bezig met het analyseren van de gemaakte microscopische afbeeldingen en het schrijven van mijn report. De sfeer op de uni (en überhaupt in Nieuw-Zeeland) is erg relaxed en er zijn veel internationale PhD-ers en andere interns, wat erg leuk is! Daarnaast heeft de universiteit een studentenvereniging voor internationale studenten, die elke maand verschillende dagtripjes en borrels organiseert. Ideaal dus om andere internationals te ontmoeten!

Ik ben tot nu toe ongeveer elk weekend weggeweest. Het landschap en de natuur in Nieuw-Zeeland zijn prachtig en ik heb dan ook al een aantal hikes gedaan en stadjes, watervallen en (toeristische) bezienswaardigheden bezocht. Tevens is het erg interessant om meer te weten te komen over de oorspronkelijke inwoners van Nieuw-Zeeland, de Māori. Er zijn nog een aantal (nagebouwde) Māori-dorpjes zodat toeristen kunnen zien hoe de Māori leefden.

Het lijkt natuurlijk eng om ergens helemaal alleen te zijn, maar je leert erg veel over jezelf en het is leuk om zoveel mensen te ontmoeten. Ik vind het een fantastische ervaring om (tijdelijk) aan de andere kant van de wereld te wonen en ik kan het dan ook iedereen aanraden!

Deel dit artikel via je socials