Simon Riezebos in Nieuw-Zeeland: MtAubrey.

En hoe is het in Auckland?

Nieuw-Zeeland staat vooral bekend als “heel mooi” en als het land waar Lord of the Rings gefilmd is. Na drie maanden kan ik dit alleen maar dubbel en dwars bevestigen. Ik heb intussen alle hoeken van het land mogen bewonderen en dat is zeker de moeite waard!

Aangezien Nieuw-Zeeland aan de andere kant van de wereld ligt vanuit  Nederland bezien, was de reis hier naartoe een hels karwei. Een lengte van 2+ meter helpt ook niet bepaald als je 26 uur in een vliegtuig moet zitten. Ongeveer 42 uur nadat ik in Nederland vertrok, was ik eindelijk in Auckland. Bij mijn stage aan de University of Auckland kon ik meteen terecht. Hier heb ik sindsdien geholpen met het modelleren en simuleren van patiënten-transport in ziekenhuizen. De sfeer is hier vooral relaxed, het woord “haast” staat niet in het Kiwi-woordenboek. In plaats van “geen probleem” en “graag gedaan” zegt men “no worries”, wat hier redelijk een levensmotto is.

Ik woon in een studentencomplex om de hoek bij mijn stagelocatie, beide centraal in Auckland gelegen. Een fiets heb ik hier (net als 99% van de bevolking) niet, meestal kom ik lopend een aardig eind. Dit zorgde de eerste weken wel voor aardig wat spierpijn, want zo vlak als in Nederland is het hier nergens. Iedere wandeling die je door Auckland doet, is eigenlijk een heuvelwandeling.

Ik zou iedereen die een reis buiten Europa gaat doen zeker aanraden om Nieuw-Zeeland te bezoeken, daarvoor moet je wel minstens een maand uittrekken. Dan kun je de mooiste bergen, vulkanen, stranden, eilanden, watervallen en dieren zien. De winter is hiervoor veruit de beste tijd, want waar ik wekelijks zie hoe het in Nederland koud is, sneeuwt en regent is het hier in januari meestal boven de 25 graden en fantastisch weer. Een geweldig land!

Deel dit artikel