Voor de eer: wie worden dé studentsporters van 2019?

Sporten, da’s bloed, zweet en tranen vergieten om je doel te bereiken. En dat doel is voor iedereen anders, al lonkt altijd die hoogste plek op het erepodium. De Eindhovense Studenten Sport Federatie en het Studenten Sport Centrum Eindhoven eren elk jaar de prestaties van sportieve studenten tijdens het ESSF Studenten Sportgala. De rode loper wordt donderdag 28 november uitgerold in Hubble.

door
illustratie ESSF

Vier winnaars worden komende donderdag bekendgemaakt tijdens het ESSF Studenten Sportgala. Naast de beste sportman, beste sportvrouw en het beste sportteam wordt ook de beste sportvereniging uitgeroepen. “Maar het is meer dan alleen de ceremonie”, verzekert Janneke Kersten, voorzitter van de commissie die het Studenten Sportgala organiseert. “Het wordt een hartstikke mooie avond met muziek, sport en dans.” Het achtkoppige jazz combo Jazzal zorgt voor een jazzy sfeertje tijdens het gala, er is een bachata-act van Footloose, waaraan de galagangers ook kunnen meedoen, en na de ceremonie draait dj Rik tot sluitingstijd.

And the nominees are…

De drie genomineerden voor sportvrouw van het jaar zijn Marissa Damink van Asterix, Renate Janssen van The Elephants en Maxime Palmen van Fellenoord. Hardloopster Marissa Damink, lid van studenten atletiekvereniging Asterix, werd dit jaar onder meer eerste bij het NK Indoor op de 800 meter. Ook deed ze mee aan het EK landenteams voor Nederland op dezelfde afstand. Renate Janssen is lid van studenten rugbyvereniging The Elephants. Haar prestaties op het rugbyveld bleven niet onopgemerkt, want ze mocht meedoen met het nationale rugbyteam dit jaar. Tennisster Maxine Palmen (lid van Fellenoord) heeft dit jaar flink gescoord tijdens verschillende tennistoernooien. Zo won ze de dames dubbel in de NRT 3-star (National Ranking List Tournament), en behaalde ze winst in de mixed dubbel in de 3. Ze speelt competitie in Duitsland en wist daar te promoveren met haar team.

Voor de sportman van het jaar kun je kiezen uit Bas de Vreede van Odin, Jacco Pereboom van ESAC en Robert Tiemeijer vanThȇta. Bas de Vreede van ESKV Odin behaalde de tiende plek tijdens de SBD cup (Open Powerlift Cup Classic & Equipped), een van de grootste powerlift-competities in de Benelux. Jacco Pereboom (Eindhovense Studenten Alpen Club) won afgelopen jaar het NK Adventure Race (DARS). Deze adventure race duurt 24 tot 32 uur en staat bekend als de moeilijkste en langste race van Nederland. Roeier Robert Tiemeijer van E.S.R. Thêta, wist onder meer een derde plek te bemachtigen tijdens het NK Roeien onder de 23 jaar. Bij de oudste roeiregatta van Nederland, de Varsity, werd Tiemeijer vierde.

Kandidaten voor sportploeg van het jaar zijn Team Asterix, het GNSK damesvoetbalteam en het eerste damesteam van volleybalverenigingTamar. Team E.S.A.V. Asterix heeft de NSK team running competitie met een ruime voorsprong gewonnen afgelopen jaar. Het GNSK damesteam van ESVV Pusphaira en ESZVV Totelos, heeft afgelopen jaar de winst binnengehaald voor Eindhoven tijdens het GNSK. Het team won alle wedstrijden glansrijk. De volleyballers van het eerste damesteam van VV Tamar zijn gepromoveerd naar de hoogste klasse afgelopen jaar dankzij hun kampioenschap. 

Stemmen kan vandaag nog tot middernacht.

Beste sportvereniging

Voor de beste sportvereniging is gestemd door medewerkers van het sportcentrum. Genomineerd zijn korfbalvereniging Atilla, studenten wielrenvereniging Squadra Veloce, studenten tafeltennisvereniging Taveres, krachtsportvereniging Odin, e-sportvereniging Zephyr, volleybalvereniging Tamar, handboogvereniging Da Vinci en outdoorsportvereniging All Terrain. “Het sportcentrum heeft deze clubs genomineerd, omdat ze iets extra’s hebben gedaan afgelopen jaar.”

Wil jij weten wie de prijzen in ontvangst mogen nemen? Kom dan donderdag naar Hubble voor het ESSF Studenten Sportgala. Het start om 20.00 uur. De dresscode is black tie. Kaartjes zijn te koop via de facebookpagina van het gala voor 1,50 euro. Daarvoor krijg je twee drankjes. Het is ook mogelijk om op de avond zelf binnen te lopen.

Vorig jaar maakte Cursor-verslaggever Bart Versteeg deze video van het Studenten Sportgala.

ESSF Student Sports Gala 2018

Vorig jaar maakte Cursor-verslaggever Bart Versteeg deze video van het Studenten Sportgala.

Deel dit artikel